19:05 08.10.2018

ЄБРР затвердив нову стратегію для України

2 хв читати
ЄБРР затвердив нову стратегію для України

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) визначив операційні та стратегічні пріоритети в Україні на найближчі п'ять років: приватизація та поліпшення управління в державному секторі, енергобезпека та енергоефективність, а також зміцнення банківського сектора та розвиток ринків капіталу.

"ЄБРР приділятиме особливу увагу проектам, в яких інвестиції поєднуватимуться з просуванням реформ у таких сферах, як приватизація, енергетична безпека та ефективність, фінансовий сектор, торгівля та інфраструктура", - йдеться в повідомленні банку в понеділок через затвердження ним нової стратегії для України.

Як наголошується в релізі, ЄБРР сприятиме в стимулюванню участі приватного сектора в усіх галузях і подальшій комерціалізації компаній державного сектора. Банк також продовжить підтримку впровадження сучасних підходів до закупівель у державному секторі та ефективного управління.

Згідно з повідомленням, у сфері енергетики ЄБРР виділятиме більше ресурсів на створення стійкої структури енергетичного ринку та збільшення енергетичних зв'язків. Банк також допомагатиме в підвищенні ресурсоефективності та збільшенні використання енергії з відновлюваних джерел.

У сфері фінансів, як зазначається в релізі, ЄБРР сприятиме розвитку стабільного та ефективного банківського сектора, розширенню розмаїття небанківських фінансових каналів та їхнього використання.

Серед інших напрямків роботи в рамках нової стратегії - сприяння торгівлі та інвестиціям, розширення інфраструктурних зв'язків і підтримки наближення до стандартів ЄС: банк інвестуватиме в поліпшення пов'язаності через розвиток інфраструктури, допомагатиме в збільшенні торговельних та інвестиційних потоків.

Як уточнили агентству "Інтерфакс-Україна" в ЄБРР, востаннє банк затверджував стратегію для України в 2011 році, а з 2014 року в країні діяли пакети кризового реагування з урахуванням волатильності її політичного та макроекономічного середовища, які і покликана замінити нова програма.

ЄБРР є найбільшим міжнародним фінансовим інвестором в Україні. З початку діяльності в країні в 1993 році банк взяв на себе сукупні зобов'язання з надання майже EUR12,1 млрд у рамках близько 400 проектів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА