21:01 09.10.2018

Тимошенко виступає за надання права підприємствам ОПК торгувати самостійно без посередництва "Укрспецекспорту"

2 хв читати
Тимошенко виступає за надання права підприємствам ОПК торгувати самостійно без посередництва "Укрспецекспорту"

Для посилення оборонного промислового комплексу Україні потрібно надати підприємствам оборонно-промислового комплексу (ОПК) можливість торгувати самостійно, забезпечити належним кредитуванням і захистити від перевірок, заявила лідер партії ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко.

Як повідомляє у вівторок прес-служба партії, Ю.Тимошенко під час ХI Міжнародного авіакосмічного салону "Авіасвіт - ХХІ" у Києві зазначила, що зараз підприємства ОПК України мають безліч проблем, вирішення яких стимулювало б стрімкий розвиток галузі і зробило б Україну конкурентною у світі . За її словами, у 99 випадках із 100 підприємства ОПК просять державу не заважати і "не займатися поборами".

"Перший крок, який влада має зробити, - скасувати імперативну необхідність торгувати нашим підприємствам оборонно-промислового комплексу через напівдержавного посередника "Укрспецекспорт", що збирає гроші з підприємств, але не дає можливості нормально торгувати і виходити на світові ринки. У підприємств має бути право торгувати самостійно", - зазначила політик.

Крім того, за словами Ю.Тимошенко, націнки монополіста (до 35%) - є непосильними для виробників - вони змушені витрачатися на посередницькі послуги, тому не доплачують працівникам, не вкладають у науковий розвиток і в розширення виробництва.

По-друге, політик відзначила брак необхідних обігових коштів для розвитку учасників ринку. "Навіть успішні підприємства, які торгують на міжнародних ринках, не можуть взяти кредити і розвиватися", - сказала вона.

По-третє, як повідомила Ю.Тимошенко, нескінченні перевірки з вимогою хабарів заважають роботі підприємств ОПК. "Треба, щоб держава не заважала, створила умови для розвитку, правильне кредитування, достатнє оборонне замовлення", - зазначила глава партії "Батьківщина".

Вона також нагадала, що питання оборони і безпеки, стратегію світу і сильну армію обговорюватимуть на форумі з безпеки в рамках "Нового курсу", що відбудеться в Києві наприкінці жовтня.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА