15:32 10.10.2018

Кабмін дозволив учасникам Держпрограми доступного житла самим обирати житло

2 хв читати
Кабмін дозволив учасникам Держпрограми доступного житла самим обирати житло

 Кабінет Міністрів у середу вніс зміни до порядку надання державної підтримки та забезпечення доступним житлом, зокрема, дозволив заявникам самостійно обирати житло в межах встановлених цін і площі (залежно від кількості членів сім'ї), передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна".

"За програмами доступного житла для всіх українських громадян ми забезпечимо 30% компенсації вартості квартири, зокрема за рахунок не лише держбюджету, а й місцевих бюджетів. Це стосується і внутрішньо переміщених осіб і воїнів АТО - для них ми збільшуємо компенсацію до 50%", - описав інші правки прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Згідно з оприлюдненими документами, новий порядок також упроваджує заборону на продаж квартири, отриманої за програмою доступного житла, протягом трьох років.

Відповідно до змін, знижується максимальний рівень доходів для учасників програми: не більше трикратного розміру середньомісячної заробітної плати в регіоні.

"Цією постановою ми вирішуємо питання справедливого обсягу розподілу між регіонами - за кількістю населення, а не поданих заяв. На жаль, за такою програмою компенсацію отримували лише Київ і область, але житло потребують і в інших областях", - зазначив також міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко.

За словами народного депутата фракції "Самопоміч" Наталії Веселової, у 2017 році на реалізацію програми "Доступне житло" було виділено 30 млн грн, завдяки чому 91 сім'я учасників АТО і внутрішньо переміщених осіб змогла придбати житло в новобудовах.

"Якщо ми розблокуємо цю програму, то близько 300 сімей до кінця року зможуть стати учасниками програми та придбати житло", - додала Н.Веселова.

Вона нагадала, що в держбюджеті на цю програму виділено 100 млн грн.

Виконавчий директор Асоціації міст України (АМУ) Олександр Слобожан додав, що завдяки співпраці АМУ та Держмолодьжитло було затверджено 48 програм, на які місцеві бюджети виділили 233 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА