20:29 10.10.2018

"Антонов" опрацьовує проект створення у рамках ВТС стратегічного ударного БПАК за стандартами НАТО

2 хв читати
"Антонов" опрацьовує проект створення у рамках ВТС стратегічного ударного БПАК за стандартами НАТО

ДП "Антонов" (Київ) опрацьовує проект створення у рамках військово-технічного співробітництва стратегічного ударного безпілотного авіаційного комплексу (БПАК), що відповідає стандартам НАТО.

Як повідомив директор програм БПАК ДП "Антонов" Микола Воробйов під час VI Міжнародної конференції з проблемних питань координації військово-технічної та оборонно-промислової політики України у рамках XV Міжнародної спеціалізованої виставки "Зброя та безпека-2018" у середу в Києві, тематика безпілотних комплексів є одним із пріоритетних напрямів науково-дослідних і дослідно-конструкторських робіт підприємства за нових умов.

Як уточнив М.Воробйов, окрім створення ДП "Антонов" в ініціативному порядку у рамках української оборонної промкооперації ТБПАК "Горлиця", на сьогодні підприємство працює над створенням, згідно з техзавданням Міністерства оборони, стратегічного ударного БПАК у рамках ВТС максимальною злітною масою 6 тонн.

"Це дуже серйозний комплекс, самій Україні він не під силу", - зауважив директор програм. Він додав: "У варіанті ВТС з іноземним замовником... за наявності портфеля замовлень - це можливо. У цьому напрямі ми сьогодні і працюємо разом з "Укрспецекспортом".

"Дуже важливо, що цей комплекс створюється за натовським стандартом SATANAG4671 і зможе літати в цивільному повітряному просторі", - зазначив він.

Як уточнив М.Воробйов, згідно з умовами опрацьовуваної кооперації, створення платформи і двигунів забезпечує українська сторона, за постачання частини обладнання відповідає іноземний партнер. На сьогодні з іноземним партнером уже погоджено обладнання для БПАК, уточнив він.

За даними розробника, розрахункове корисне навантаження нового ударного БПАК становить 1,4 тонни: передбачається можливість оснащення комплексу, зокрема, протитанковим та ракетно-бомбовим озброєнням. Розрахункова висота польоту - 12,2 км, тривалість польоту - 24 години.

ДП "Антонов" - провідний український розробник і виробник авіатехніки, визнаний світовий лідер у ніші транспортних літаків найширшого призначення. За рішенням уряду Українці з 2015 року ДП "Антонов" входить до держконцерну "Укроборонпром".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна відчуває стратегічну потребу вирощувати бавовну - Мінагрополітики

Українські сировари програють внутрішній ринок імпортній продукції і не можуть наростити експорт - аналітики

Приєднання України до ЄС спричинить реформування Єдиної сільгоспполітики - аграрний міністр Польщі

Через негоду знеструмлена шахта на Донеччині та відключали 145 тис. споживачів у Дніпропетровській області - Міненерго

"Нафтогаз" за три місяці виплатив 18,2 млрд грн податків

Уряд схвалив концепцію держпрограми про використання ШІ в пріоритетних галузях економіки

Єврокомісія схвалила запропонований Києвом план, необхідний для початку фінансування ЄС чотирирічного Ukraine Facility у розмірі EURO50 млрд

Кабмін продовжив спецзобов'язання на ринку газу до 31 серпня 2024 р.

Кабмін зняв з експортерів е/е зобов'язання сплати 80% прибутку від експорту "ГарПоку"

Бюджет оборонних закупівель коштом держбюджету у 2024 році становить $6 млрд - Камишін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА