09:08 11.10.2018

Податківці викрили конвертаційний центр на Донеччині, вилучивши близько 1 млн грн і 48 тис. пачок сигарет

2 хв читати
Податківці викрили конвертаційний центр на Донеччині, вилучивши близько 1 млн грн і 48 тис. пачок сигарет

У Донецькій області співробітники Державної фіскальної служби викрили групу осіб, які надавали послуги з пособництва в ухиленні від сплати податків і переведення безготівкових коштів у готівку для підприємств реального сектора економіки, зареєстрованих на території Донецької, Харківської, Луганської, Одеської та Київської областей.

"Діяльність" конвертаційного центру "здійснювалася на території Донецької області. Для прикриття незаконної діяльності фігуранти створили і придбали корпоративні права 67 суб'єктів підприємницької діяльності, за рахунок оформлення документів на реалізацію тютюнових виробів підприємствам реального сектора економіки формували останнім податковий кредит", - повідомляє прес-центр штабу Операції об'єднаних сил (ООС) в "Фейсбук" у середу ввечері.

Водночас, інформують у прес-центрі, тютюнові вироби через посередників реалізовувалися за готівкові кошти без документального оформлення, тим самим надаючи можливість ухилятися від сплати податків підприємствам реального сектора економіки.

З метою фіксації доказів злочинної діяльності учасників групи включені до складу Об'єднаних сил співробітники спецпідрозділу податкової міліції ДФС спільно із працівниками оперативного і слідчого управлінь Головного управління ДВС у Донецькій області при процесуальному керівництві прокуратури області провели 23 обшуки в офісних приміщеннях, місцях проживання учасників групи і складських приміщеннях "конвертаційного центру".

"За результатами обшуків виявлено та вилучено: грошові кошти на загальну суму 994 тисяч гривень, банківські картки, тютюнові вироби в кількості 48 тис. пачок загальною сумою понад 1 млн 440 тис. грн, 22 печатки СГД, офісну техніку, носії інформації, мобільні телефони, документи податкового та бухгалтерського обліку", - йдеться в інформації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА