10:48 11.10.2018

Трамп закликає обвинувачувати в обвалі ринків "збожеволілу ФРС", Лагард стала на її захист

2 хв читати
Трамп закликає обвинувачувати в обвалі ринків "збожеволілу ФРС", Лагард стала на її захист

Президент США Дональд Трамп у телефонному інтерв'ю Fox News закликав овинувачувати у падінні ринків Федеральну резервну систему (ФРС), а не торговий конфлікт із Китаєм.

"Проблема не в цьому, - відповів він на запитання про відносини з Китаєм та їхній вплив на ринки. - На мою думку, проблема у ФРС. ФРС збожеволіла".

Як додав президент, "божевільна ФРС" продовжує підвищувати процентні ставки, і саме у цьому - корінь усіх зол.

Тим часом аналітики вважають, що саме торговельні війни Д. Трампа дестабілізують ринки.

З липня Д.Трамп критикує роботу Федрезерву і призначеного ним голови ради управляючих ЦБ Джерома ("Джея") Пауелла. До цього понад два десятиліття президенти США утримувалися від коментарів про роботу ФРС і рівня процентних ставок.

Водночас знайшлися і ті, хто висловився на захист ФРС після інтерв'ю Д. Трампа. Серед них директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард.

"Я б не пов'язувала Джея Пауелла із безумством. Ні в якому разі. Він і члени його ради видаються надзвичайно серйозними, ґрунтовними і виразно прагнуть обґрунтувати свої рішення фактичною інформацією і належним чином донести їх до громадськості", - заявила вона CNBC з Індонезії, де тривають щорічні збори МВФ і Світового банку.

Раніше в жовтні МВФ погіршив прогнози зростання світової економіки через ослаблення зростання світової торгівлі на тлі проявів протекціонізму.

Тим часом Д.Трамп в інтерв'ю Fox спробував принизити значущість падіння американського ринку акцій, хоча раніше, доки спостерігалося ралі, надавав перебільшував значення його підйому. "Думаю, це добре, - сказав він про падіння фондових індексів. - Фактично, прийшла корекція, якої ми так довго очікували. Але я зовсім не згоден з тим, що робить ФРС".

Міністр фінансів США Стівен Мнучін, як і К. Лагард, перебувають на Балі, слідом за президентом не надав особливого значення падінню ринків. За його словами, ринки можуть відхилятися від основної траєкторії у будь-якому напрямку, і зараз "нічого дивного не відбувається".

Ринок акцій США у середу продовжив найтриваліше зниження за час президентства Д. Трампа - S&P 500 опустився до мінімуму за три місяці, а падіння Nasdaq 100 стало максимальним за сім років. На світовому ринку акцій також триває розпродаж.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА