22:17 11.10.2018

UFuture планує завершити реконструкцію основного термінала аеропорту "Київ" до травня-2019

3 хв читати
UFuture планує завершити реконструкцію основного термінала аеропорту "Київ" до травня-2019

Група UFuture бізнесмена Василя Хмельницького планує завершити роботи з реконструкції та розширення основного термінала "А" міжнародного аеропорту "Київ" ім. І.Сікорського з 14 тис. кв. м до 23,5 тис. кв. м, які оцінюються в 630 млн грн, до травня 2019 року.

"Ми будуємо новий (термінал - ІФ) не для того, щоб збільшити кількість пасажирів, а для створення комфорту тим, хто літає", - повідомив підприємець на прес-конференції в четвер, пояснивши, що часто один тимчасовий слот в аеропорту можуть використовувати до семи лоукост-компаній.

За його словами, поточна пропускна спроможність аеропорту - близько 700 осіб/год. - може збільшитися вдвічі.

Голова ради директорів аеропорту Денис Костржевський уточнив, що будівельні роботи на об'єкті розпочалися два місяці тому. При цьому він наголосив, що закривати злітно-посадкову смугу на період робіт у терміналі не планується.

"Наявна смуга нас влаштовує, у неї ще є гарантія. Ми поки що не маємо наміру її ремонтувати капітально, часом її ремонтуємо, покращуючи якісь процеси", - додав В.Хмельницький.

Джерелом фінансування робіт є як власні реінвестовані кошти керуючої компанії, так і кредитні кошти, повідомив Д.Костржевський.

За словами В.Хмельницького, планується, що інвестиції в розширення площі термінала "А" окупляться за вісім-дев'ять років. За сім років компанія UFuture проінвестувала понад 2,5 млрд грн в аеропортовий комплекс.

Підприємець також повідомив, що розглядає можливість спорудження бюджетного готелю й ангарів поруч із терміналом "А", але не раніше, ніж завершиться його реконструкції.

"Ми не маємо безмежного ресурсу. Спочатку ми побудуємо термінал, сподіваюся, запустимо. Це дасть нам трошки більше доходу, і з цього розраховуватимемо", - сказав В.Хмельницький.

UFuture Investment Group з головним офісом у Брюсселі створена восени 2017 року й об'єднала бізнес-проекти В.Хмельницького. До складу групи ввійшла українська девелоперська компанія UDP, спеціалізацією якої є реалізація великих інфраструктурних проектів. Крім того, конгломерат об'єднав бізнеси в таких напрямах, як UDP Renewables, ІП "Біла Церква", інноваційні парки UNIT.City і LvivTech.City.

Міжнародний аеропорт "Київ" ім. Сікорського розташований за 7 км від центру столиці. За кількістю рейсів і пасажиропотоку посідає 2-ге місце в Україні. В аеропорту розташовані три термінали загальною площею 21 тис. кв. м. ЗПС аеропорту дає змогу приймати повітряні судна типу B-737, A-320.

Аеропорт "Київ" за дев'ять місяців 2018 року обслужив 2,165 млн пасажирів, що на 57,3% більше, ніж у січні-вересні 2017 року, зокрема, у вересні зростання пасажиропотоку сягнуло 30,6% - 307,5 тис.

За підсумками минулого у 2010 році інвестиційного тендера аеропортом керує компанія "Мастер-Авіа", яка уклала договір оренди майна аеропорту на 49 років.

Бенефіціарами ТОВ "Мастер-Авіа", згідно з держреєстром юросіб підприємців, є бізнесмени В.Хмельницький і Д.Костржевський. "Мастер-Авіа" зазначала, що володіє терміналами і пероном, а на балансі комунального підприємства МА "Київ" (Жуляни) перебувають аеродром і злітна смуга.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА