09:08 12.10.2018

Багато питань щодо нової стратегії розвитку ОПК України до 2028р залишаються відкритими

2 хв читати
Багато питань щодо нової стратегії розвитку ОПК України до 2028р залишаються відкритими

У НАТО вітають прийняття українським урядом стратегії розвитку ОПК України до 2028 року, але додають: новий документ довгострокового оборонного планування містить багато відкритих питань.

Під час семінару з питань реформи ОПК України в Києві в четвер екс-заступник голови представництва альянсу в Україні Марк Опгенорт (Mark Opgenorth) акцентував увагу на важливості прийняття нової довгострокової стратегії розвитку українського ОПК, зауваживши: "Багато питань із стратегії залишаються відкритими".

У числі таких відкритих питань М.Опгенорт назвав питання про глибину реструктуризації української оборонної промисловості та плани щодо приватизації держпідприємств ОПК України.

"Немає відповідей на питання: чи буде приватизація? Чи зможе придбати акції іноземний інвестор?", - сказав він.

У зв'язку з цим екс-заступник голови представництва НАТО в Україні також зауважив: "Україна знаходиться в складній ситуації. "Відпустити" ОПК у воєнний час - це великий ризик".

М.Опгенорт також назвав питання приватизації окремих підприємств України "дилемою", уточнивши: як правило, у воєнний час держава не "відпускає", а "залучає" ОПК.

При цьому представник НАТО також назвав важливим фактором для приходу зарубіжних оборонних компаній в Україну інституційні реформи оборонного сектора і створення спеціального регуляторного органу, який забезпечить створення ринкових умов для роботи оборонних підприємств усіх форм власності.

"Головне - створення рівних умов для приватних і держкомпаній ... Наявність регуляторного органу, який забезпечить цю мету, дуже важлива для приходу (в Україні) іноземних компаній", - сказав він.

На думку представника альянсу, реформа оборонної промисловості України має відбуватися шляхом створення для оборонних компаній не "окремих правил", а "звичайних ринкових умов".

"ОПК потрібні звичайні ринкові правила ... Не треба думати про створення окремих правил", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА