15:26 12.10.2018

"Нафтогаз" уклав із "Київтеплоенерго" договір на постачання газу

2 хв читати
"Нафтогаз" уклав із "Київтеплоенерго" договір на постачання газу

НАК "Нафтогаз України" і КП "Київтеплоенерго" в п'ятницю уклали договір на постачання газу, який базується на мировій угоді, затвердженій у середу Господарським судом Києва.

"Одночасно з підписанням договору "Нафтогаз" надав "Київтеплоенерго" номінації на другу декаду жовтня. Тому "Київтеплоенерго" має можливість відновити гаряче водопостачання в Києві та своєчасно розпочати опалювальний сезон", - йдеться в повідомленні НАК.

"Київтеплоенерго" отримуватиме газ на пільгових умовах, визначених урядом для виробників тепла, що забезпечують тепловою енергією населення та інших захищених споживачів.

Перший замголови правління "Нафтогазу" Сергій Перелома висловив сподівання, що якщо в інших містах хтось змінюватиме керівника теплопостачального підприємства, всі необхідні дії буде зроблено завчасно, щоб уникнути незручностей для споживачів.

"Як і інші кияни, ми сподіваємося, що гаряче водопостачання в столиці буде відновлено максимально швидко. Договір із "Київтеплоенерго" укладено на умовах, які прямо визначені законодавством. Ми пропонували це компанії ще навесні... Всі спірні питання між суб'єктами господарювання треба вирішувати вчасно та виключно в правовому полі", - сказав він.

Як повідомлялося, раніше "Київтеплоенерго" прийняло від "Київенерго" комплекс теплоенергетичних об'єктів столиці, які перебувають у комунальній власності (зокрема ТЕЦ-5, ТЕЦ-6, сміттєспалювальний завод "Енергія"). Водночас "Київтеплоенерго" не змогло укласти договір на постачання газу з "Нафтогазом" через відмову брати на себе накопичені "Київенерго" борги.

Сторони 9 жовтня уклали мирову угоду, за якою "Київтеплоенерго" підтверджує визнання правонаступництва за борговими зобов'язаннями "Київенерго" перед "Нафтогазом" у розмірі майже 2,4 млрд грн. При цьому питання стягнення додаткових нарахувань підлягає вирішенню в судовому порядку в рамках окремих судових спорів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА