16:00 15.10.2018

Глава ArcelorMittal оцінює як стабільну економічну ситуацію в Україні

2 хв читати
Глава ArcelorMittal оцінює як стабільну економічну ситуацію в Україні

 Голова та генеральний директор найбільшої сталеливарної компанії світу ArcelorMittal Лакшмі Міттал вважає, що економічна ситуація в Україні стабілізувалася, що надає можливість успішно працювати найбільшому в країні гірничо-металургійному комбінату ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг" і інвестувати в економіку.

"Ситуація в Україні стабільна. І підприємство ("ArcelorMittal Кривий Ріг"- ІФ) працює добре", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" Л. Міттал під час відкриття в понеділок у Токіо Генеральної асамблеї Всесвітньою асоціацією виробників сталі (World Steel Association, Worldsteel).

Водночас співрозмовник агентства не зміг відповісти на запитання: якою має бути зарплата у металургів у Кривому Розі, які домагаються її підвищення до EUR1000 на місяць, і яка на сьогодні у середньому становить половину цієї суми.

"Не знаю (яка зарплата повинна бути у металургів Кривого Рогу - ІФ). Це залежить від компаній і ситуації в них", - сказав Л. Міттал, не уточнивши можливості та термінів підвищення зарплати для металургів "ArcelorMittal Кривий Ріг".

Як повідомлялося, трудовий колектив "ArcelorMittal Кривий Ріг" 27 березня 2018 року на своїй конференції затвердив вимоги, зокрема, про підвищення зарплати до EUR1 тис. з 1 квітня, гарантування безпечних умов роботи, недопущення необґрунтованого скорочення робочих місць.

У свою чергу адміністрація заявила про збільшення фонду оплати праці (ФОП) понад раніше обіцяного підвищення на 1,1 млрд грн із 1 травня поточного року - в середньому до 25% і за сприятливої обстановки в жовтні повернутися до питання подальшого підвищення зарплати - таких домовленостей було досягнуто на засіданні примирної комісії 23 травня.

ArcelorMittal має в Україні найбільший гірничо-металургійний комбінат "ArcelorMittal Кривий Ріг" і низку малих компаній, зокрема, ПАТ "ArcelorMittal Берислав".

Корпорація Mittal Steel придбала 93,02% акцій ВАТ "Криворіжсталь" на відкритому конкурсі 24 жовтня 2005 року за 24,2 млрд грн за стартової ціни 10 млрд грн, після чого меткомбінат було перейменовано на "Mittal Steel Кривий Ріг", пізніше - на "ArcelorMittal Кривий Ріг".

ArcelorMittal є найбільшою сталеливарною компанією світу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Оприлюднено проєкт Національного плану з енергетики та клімату на період до 2030 р.

Модель оренди з правом викупу - оптимальна для вирішення питання доступності житла - мер Тростянця

Україна отримає від ЄІБ EUR560 млн для проєктів в енергетиці та відновленні житла

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА