20:05 17.10.2018

АМКУ 18 жовтня розгляне покупку Тігіпком "Кузні на Рибальському"

2 хв читати
АМКУ 18 жовтня розгляне покупку Тігіпком "Кузні на Рибальському"

Антимонопольний комітет України (АМКУ) 18 жовтня має намір визначитися в питанні надання дозволу Сергію Тігіпку на придбання понад 50% акцій ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському" (Київ) опосередковано через компанію "Евінз Лімітед" (Кіпр).

Відповідне питання внесене з порядку денного засідання АМКУ.

Як повідомлялося, заява С.Тігіпка надійшла в комітет 26 вересня цього року, після чого відомство почало її аналіз.

Напередодні група "ТАС" Сергія Тігіпка повідомила про досягнення попередньої домовленості про покупку ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському". "Після отримання дозволу від регулятора сторони мають намір продовжити роботу щодо здійснення угоди", - відзначили в прес-службі групи на офіційний запит агентства "Інтерфакс-Україна". Вартість і терміни завершення угоди не розголошуються.

ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському" (раніше – ПАТ "Ленінська кузня") - одне з відомих на ринку підприємств судпрома України. Основним акціонером з пакетом у 73,9067% акцій приватизованого в 1995 році суднозаводу виступає ПАТ "Закритий недиверсифікований корпоративний інвестфонд ( ЗНКІФ) "Прайм Ессетс Капітал" (раніше - "Фонд "Петра Порошенка", Київ), в якому сконцентровані активи президента України П.Порошенка.

Другим за величиною акціонером ПрАТ є ПАТ "ЗНКІФ "ВІК", в якому сконцентровані активи народного депутата Ігоря Кононенка.

В умовах зовнішньої агресії підприємство освоює виробництво нових розробок оборонного призначення, серед яких - 40 мм гранатомет УАГ-40 з вітчизняної оптикою, бойові модулі для бронетехніки ОБМ, БМ "Скорпіон". У 2015 підприємство приступило до робіт зі створення двох нових бронемашин - 10-тонної БКМ "Тритон" і 15-тонної БМ "Арбалет". Завод також бере участь в кооперації з виробництва радіоелектронного обладнання для захисту держкордону.

Уряд у 2016 році надав ПАТ "Ленкузня" право на експорт товарів військового призначення власного виробництва та імпорт товарів військового призначення в інтересах власного виробництва терміном до 1 червня 2018 року. У 2017 році з урахуванням перейменування підприємства в ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському" його повноваження спецекспортера були продовжені терміном до 1 січня 2021 року.

Згідно з даними компанії, за підсумками 2017 року ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському" збільшило чистий прибуток за МСФЗ у 2,2 рази в порівнянні з 2016 роком - до 18,62 млн грн, чистий дохід зріс в 6,6 рази - до 776, 18 млн грн.

Стосовно планів зі зміни власника ПрАТ "Завод Кузня на Рибальському" повідомила 25 вересня прес-служба суднозаводу. Пізніше інформацію про підготовлювану операцію підтвердив прес-секретар президента України Святослав Цеголко, а сам П.Порошенко потім заявив, що власник у цього підприємства має бути вітчизняним.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА