09:58 18.10.2018

Міненерго та профільний комітет ВР готують правки до закону "Про ринок електроенергії"

2 хв читати
Міненерго та профільний комітет ВР готують правки до закону "Про ринок електроенергії"

 Законопроект про зміни до закону "Про ринок електроенергії" найближчим часом буде зареєстровано у Верховній Раді, щоб запобігти проблемам, які можуть виникнути під час запуску роздрібного ринку електроенергії, повідомила прес-служба Міненерговугілля за підсумками проведеної в середу міністром наради за участю голови профільного комітету.

Як зазначено в релізі, для гарантованого постачання електроенергії найуразливішим споживачам планується закріпити поступовий перехід до ринкових механізмів формування цін.

Зокрема, йдеться про постачання електроенергії таким споживачам на умовах універсальної послуги - за цінами, які розраховуватимуться за затвердженою Національною комісією, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) методикою.

"Удосконалення правових засад роботи роздрібного ринку електричної енергії на законодавчому рівні дозволить бюджетним установам, зокрема закладам охорони здоров'я, освіти і науки та іншим, купувати електричну енергію у постачальника універсальних послуг, таким чином, соціально важливі об'єкти отримують гарантоване постачання електричної енергії, за регульованою ціною", - йдеться в повідомленні.

Міненерговугілля зазначає, що положення законопроекту будуть спрямовані на забезпечення ефективного захисту прав споживачів, зокрема вільного вибору ними постачальника електроенергії, безпеки постачання, а також спрощення порядку укладення договорів.

Очікується, що законопроект врегулює такі питання, як визначення постачальника "останньої надії", інформування учасників ринку про технічні вимоги для підключення до програмного комплексу, який закуповується НЕК "Укренерго" і ДП "Енергоринок".

У релізі зазначено, що міністерство працює над документом спільно з парламентським комітетом, а також регулятором ринку - НКРЕКП.

Раніше повідомлялося, що НЕК "Укренерго" і ДП "Енергоринок" намітили на грудень 2018 року запуск програмного забезпечення (ПЗ), необхідного для роботи роздрібного сегменту нового ринку електроенергії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА