17:47 18.10.2018

Кодекс з процедур банкрутства дасть змогу позичальникам валютної іпотеки - власникам єдиного житла отримати пільгові умови погашення кредитів

1 хв читати
Кодекс з процедур банкрутства дасть змогу позичальникам валютної іпотеки - власникам єдиного житла отримати пільгові умови погашення кредитів

 Кодекс України про процедури банкрутства (№8060), затверджений Верховною Радою в четвер, дасть можливість вирішити питання валютної іпотеки, повідомив Національний банк України (НБУ)

Як зазначено в повідомленні, зокрема, позичальники валютної іпотеки отримають пільгові умови погашення кредитів, якщо є власниками єдиного житла (квартир не більше ніж 60 кв. м або будинків не більше ніж 120 кв. м). Для них застосовуватиметься пільгова ставка на рівні індексу депозитів 12 місяців НБУ плюс 0,5% річних, а також збільшені терміни погашення до 10 років.

Як зазначає центробанк, у Кодексі процедур банкрутства, який закріплює процедуру банкрутства фізичних осіб, пропонується впровадити процедуру fresh start для відновлення платоспроможності боржника в максимально стислі терміни, встановити мінімальні бар'єри на шляху до звернення громадян до такого юридичного механізму, як відновлення платоспроможності, передбачити участь арбітражного керуючого, який допоможе боржнику вирішити його фінансові проблеми.

Процедура банкрутства для юридичних осіб також стане більш ефективною і прозорою. Так, кодекс мінімізує можливість фіктивного банкрутства, позитивно вплине на захист прав кредиторів і в результаті сприятиме відновленню кредитування. При цьому продаж майна підприємств-банкрутів відбуватиметься виключно через електронні аукціони, терміни процедури банкрутства значно скоротяться, йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА