19:16 18.10.2018

Повноваження з управління НЕК "Укренерго" перейшли до голови комісії з реорганізації

2 хв читати
Повноваження з управління НЕК "Укренерго" перейшли до голови комісії з реорганізації

Комісія з реорганізації НЕК "Укренерго", яку з 9 жовтня очолює заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Михайло Близнюк, "з метою якісного завершення процесу реорганізації" прийняла рішення про перехід повноважень з управління НЕК до голови комісії, повідомило Міненерговугілля в четвер.

Згідно з повідомленням, комісія з реорганізації НЕК "Укренерго" не змогла на засіданні затвердити акт оцінки майна через значні розбіжності й недоліки в документах, наданих компанією.

За даними Міненерговугілля, новою датою оцінки комісія визначила 31 жовтня.

"Укренерго" з початку жовтня 2015 року очолював у статусі в. о. Всеволод Ковальчук. Спочатку головою сформованої на початку грудня минулого року комісії з реорганізації НЕК "Укренерго" шляхом перетворення в ПрАТ було призначено директора департаменту електроенергетичного комплексу та вугільної промисловості Міненерговугілля Ольгу Буславець.

Кабінет Міністрів призначив М.Близнюка заступником міністра 12 вересня 2018 року. Раніше він був заступником голови правління АТ "Укртрансгаз", відповідав за державні закупівлі.

Як повідомлялося, Кабмін схвалив перетворення держпідприємства "НЕК "Укренерго" у ПрАТ, 100% акцій якого належать державі, наприкінці листопада 2017 року. Згідно з прийнятим розпорядженням, все майно, що перебуває на балансі ДП і забезпечує цілісність об'єднаної енергосистеми (ОЕС) України, диспетчерське управління, магістральні та міждержавні мережі, закріплюються за ПрАТ і не підлягають відчуженню.

Це дало старт процесу корпоратизації компанії, яка, у свою чергу, є однією з двох ключових передумов сертифікації оператора системи передачі, разом з анбандлінгом за власністю (передання "Енергоатома" й "Укргідроенерго" від Міненерговугілля до іншого центрального органу виконавчої влади).

На початку вересня В.Ковальчук заявив, що "Укренерго" виходить на завершальний етап корпоратизації, і завершення цього процесу очікується орієнтовно в середині листопада.

На початку жовтня Кабмін затвердив сімох членів наглядової ради "Укренерго", з яких четверо - незалежні: екс-голова представництва ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер, екс-президент і виконавчий директор Energinet (Данія) Педер Андреасен, виконавчий директор французької Академії технологій з досвідом роботи в EDF, Elf Aquitaine, Total Олів'є Апперт і співзасновник і директор DFC Economics (Італія) з досвідом роботи в операторі магістральних мереж TERNA Rete Elettrica Nazionale і Enel Луїджі де Франсіскі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА