20:40 18.10.2018

Посол Швеції в Україні відзначає зрушення "Запоріжсталі" на шляху екологічної модернізації за прикладом європейських компаній

2 хв читати
Посол Швеції в Україні відзначає зрушення "Запоріжсталі" на шляху екологічної модернізації за прикладом європейських компаній

Посол Швеції в Україні Мартін Хаґстрьом висловив задоволення проведенням екологічної реконструкції металургійного комбінату "Запоріжсталь", зазначивши зрушення підприємства на шляху екологічної модернізації, як це роблять європейські компанії.

Як повідомляється в прес-релізі підприємства в четвер, М.Хаґстрьом, що знаходиться в Запоріжжі в четвер з робочою поїздкою, ознайомився з проведенням екологічної реконструкції комбінату. Він відвідав сучасну диспетчерську, ознайомився з роботою системи візуалізації та моніторингу технологічних процесів "Підприємство на долоні", в яку інтегрована система онлайн-моніторингу промислових викидів.

Окрім того, посол відвідав один з об'єктів екологічної модернізації "Запоріжсталі", визнаний кращим промисловим об'єктом 2014 за версією ДАБК, - новий травильний агрегат в цеху холодної прокатки № 1. При цьому дипломат підкреслив позитивну динаміку в екологізації виробничих процесів і акцентував на застосуванні "зелених" рішень. З 2012 року на ці досягнення комбінат направив понад 8,8 млрд грн.

"У Швеції питання екологічної реконструкції підприємств є дуже актуальним. За підсумками візиту на "Запоріжсталь" я бачу: комбінат рухається тим самим шляхом розвитку, що і наші підприємства. Комбінат реалізував великі інвестиційні проекти, в тому числі у співпраці зі шведськими компаніями. Намічено чимало перспективних проектів. Це правильний європейський шлях розвитку", - констатував М.Хаґстрьом, якого цитує прес-служба.

Дипломат також зустрівся з міським головою Запоріжжя Володимиром Буряком, обговорив партнерство в реалізації проекту "Безпечне місто", ознайомився з проектом будівництва лінійного прискорювача в місті.

"Запоріжсталь" - одне з найбільших промислових підприємств України, продукція якого широко відома і користується попитом у споживачів на внутрішньому ринку і багатьох країнах світу. Спеціалізація - високоякісний сталевий г / к рулон, г / к лист, холоднокатаний лист, х / к рулон з вуглецевих і низьколегованих сталей, а також сталева стрічка, чорна жерсть, гнутий профіль.

Основні споживачі - виробники зварних труб, підприємства автомобільного, транспортного, сільськогосподарського машинобудування, виробники виробів побутової техніки.

"Запоріжсталь" знаходиться в процесі інтеграції до групи "Метінвест", основними акціонерами якої є ЗАТ "Систем Кепітал Менеджмент" (71,24%) і група компаній "Смарт-холдинг" (23,76%).

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У ВР зареєстровано законопроєкт про прив'язку акцизного податку на тютюнові вироби до євро

Голова польської LPP відкинув звинувачення про прихований бізнес із РФ

Генпрокурор: Зафіксовано понад 800 спроб кібератак РФ на державні установи й сервіси України

УЗ запускає поїзд Чернівці - Чоп - Ужгород для стикування з маршрутом Прага - Чоп чеського RegioJet

НБУ в понеділок знизив курс гривні на 19 коп. - до нового мінімуму

Польські порти завантажені на 60% від своєї потужності, на частку українського транзитного зерна припадає 10% - польські ЗМІ

ДТЕК за тиждень відновив електропостачання для 40 тис. абонентів у Донецькій, Дніпропетровській та Одеській областях

Тарифи на зберігання газу в ПСГ України залишаться незмінними до 1 квітня 2025 р. - "Нафтогаз"

Німеччина готує довгостроковий контракт на СПГ з ОАЕ

Рахункова палата: війна, пожежі та вирубка дерев завдали Україні збитків майже на 23 млрд грн

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА