12:04 19.10.2018

"Нафтогаз України" очікує домовленості уряду з МВФ для випуску єврооблігацій

2 хв читати
"Нафтогаз України" очікує домовленості уряду з МВФ для випуску єврооблігацій

 НАК "Нафтогаз України" зберігає плани виходу в 2018 році на ринок зовнішніх запозичень з єврооблігаціями, сподіваючись на якнайшвидше досягнення домовленості уряду з Міжнародним валютним фондом про відновлення фінансування, заявив голова правління компанії Андрій Коболєв.

"Сподіваємося (випустити єврооблігації - ІФ) цього року, якщо Мінфін матиме успіх з МВФ", - сказав він на дискусії видання "Новое время" із серії "Україна-2020" у Києві ввечері 18 жовтня.

А.Коболєв повідомив, що до кінця року "Нафтогаз" планує погасити великий кредит одному великому банку. За його словами, його можна рефінансувати, однак випуск єврооблігацій може бути дешевшим, і він не пов'язаний із заставою.

"І він (випуск єврооблігацій - ІФ) вписується в перспективу "Нафтогазу" через п'ять років стати публічною компанією", - додав голова правління компанії, наголосивши на готовності компанії ставати дедалі більш прозорою.

У середині вересня А.Коболєв повідомив про плани "Нафтогазу" вже в жовтні 2018 року здійснити випуск єврооблігацій обсягом $500 млн - $1 млрд. За його словами, кошти заплановано залучити для розвитку компанії.

Наприкінці липня 2018 року НАК найняла юридичну фірму Freshfields Bruckhaus Deringer (Велика Британія) для супроводу розміщення єврооблігацій. Послуги мають бути надані на період до 1 липня 2020 року. В середині липня 2018-го "Нафтогаз" також оголосив тендер на присвоєння кредитного рейтингу для планованого розміщення єврооблігацій.

НАК за підсумками 2017 року отримав чистий консолідований прибуток 39,449 млрд грн, що у 2,2 разу більше, ніж за 2016 рік. Згідно з аудованим Deloitte звітом, дохід від реалізації у 2017 році зріс на 18% - до 227,478 млрд грн.

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. НАК є монополістом із транзиту та зберігання природного газу в підземних сховищах, а також із транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА