15:17 19.10.2018

АМКУ дозволив Тігіпку купівлю суднозаводу "Кузня на Рибальському"

3 хв читати
АМКУ дозволив Тігіпку купівлю суднозаводу "Кузня на Рибальському"

Антимонопольний комітет України (АМКУ) дозволив Сергію Тігіпку придбати понад 50% акції ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському" (Київ) опосередковано через компанію "Евінз Лімітед" (Кіпр).

"Надано дозвіл фізичній особі - громадянину України (опосередковано через компанію "Евінз Лімітед" (Нікосія, Кіпр) на придбання акцій ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському" (Київ, Україна), що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління товариства", - йдеться в офіційному повідомленні АМКУ в п'ятницю.

Як повідомлялося, заява С.Тігіпка надійшла до комітету 26 вересня цього року, після чого відомство розпочало її аналіз.

Напередодні група "ТАС" С.Тігіпка повідомила про досягнення попередньої домовленості щодо купівлі ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському". "Після отримання дозволу від регулятора сторони мають намір продовжити роботу щодо здійснення операції", - зазначили в прес-службі групи на офіційний запит агентства "Інтерфакс-Україна". Вартість і терміни завершення операції, яку супроводжує міжнародна аудиторська Ernst & Young, не розголошують.

ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському" (раніше - ПАТ "Ленінська кузня") - одне з відомих на ринку підприємств суднопрому України.

Станом на перше півріччя 2018 року основним акціонером із пакетом у 73,9067% акцій приватизованого в 1995 році суднозаводу є ПАТ "Закритий недиверсифікований корпоративний інвестфонд (ЗНКІФ) "Прайм Ессетс Капітал" (раніше - "Фонд "Петра Порошенка", Київ), в якому сконцентровані активи президента України П.Порошенка. Другим за величиною акціонером ПрАТ із пакетом у 20,1280% акцій є ПАТ "ЗНКІФ "ВІК", що сконцентрував активи народного депутата Ігоря Кононенка.

Станом на перше півріччя 2017 року, за даними системи розкриття інформації НКЦПФР, "ЗНКІФ "Прайм Ессетс Капітал" володів 82,5347% акцій суднозаводу, а "ЗНКІФ "ВІК" - 11,5%.

В умовах зовнішньої агресії підприємство освоює виробництво нових розробок оборонного призначення, серед яких - 40-мм гранатомет УАГ-40 із вітчизняною оптикою, бойові модулі для бронетехніки ОБМ, БМ "Скорпіон У 2015 підприємство розпочало роботи зі створення двох нових бронемашин - 10-тонної БКМ "Тритон" і 15-тонної БМ "Арбалет". Також завод бере участь у кооперації з виробництва радіоелектронного обладнання для захисту держкордону.

Нині суднозавод здійснює у рамках держоборонзамовлення (ДОЗ) будівництво для військових держзамовників малих броньованих артилерійських катерів (МБАК) "Гюрза-М" і десантно-штурмових катерів проекту "Кентавр". У жовтні 2018 року ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському" презентувало потенційним замовникам проект нового ракетного патрульного катера під шифром "Лань".

Уряд у 2016 році надав ПАТ "Ленкузня" право на здійснення експорту товарів військового призначення власного виробництва та імпорту товарів військового призначення в інтересах власного виробництва терміном до 1 червня 2018 року. У 2017 році з урахуванням перейменування підприємства в ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському" його повноваження спецекспортера було продовжено терміном до 1 січня 2021 року.

Згідно з даними компанії, за підсумками 2017 року ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському" збільшило чистий прибуток за МСФЗ у 2,2 раза порівняно з 2016 роком - до 18,62 млн грн, чистий дохід зріс у 6,6 разу - до 776,18 млн грн.

Про плани щодо зміни власника ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському" повідомила 25 вересня прес-служба суднозаводу. Пізніше інформацію про підготовлювану операцію підтвердив прес-секретар президента України Святослав Цеголко, а сам П.Порошенко потім заявив, що власник у цього підприємства має бути вітчизняним.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін пропонує ВР ратифікувати Угоду про вільну торгівлю з Туреччиною

Кількість вакансій на ринку праці зросла до нового рекорду з початку війни

Голова Держенергонагляду допускає доцільність підвищення тарифів на е/е у 2024 р. з метою відновлення енергооб'єктів

Шмигаль: У квітні Україна вийшла на обсяги експорту, співставні з довоєнними місяцями

Група "Нафтогаз" у 2023 р. отримала 23,1 млрд грн чистого прибутку проти 79,1 млрд грн збитку у 2022 р.

"Укренерго" фіксує зростання споживання е/е через похолодання

Фонд енергоефективності запускає програму "ГрінДІМ" для ОСББ та ЖБК

Енергетики повернули світло майже всім споживачам Сумщини, знеструмленим після ударів РФ по енергооб'єктах у понеділок - Міненерго

"Укрнафта" й АРМА звернулися до АМКУ по дозвіл на концентрацію для управління активами групи "Татнефть"

"Аврора" стане першим орендарем М10 Lviv Industrial Park

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА