17:16 19.10.2018

Валідність українських полісів "Зелена картка" перевіряє поліція країн міжнародної системи Green Card онлайн

2 хв читати
Валідність українських полісів "Зелена картка" перевіряє поліція країн міжнародної системи Green Card онлайн

Поліція країн міжнародної системи Green Card із 1 вересня 2018 року перевіряє валідність українських полісів "Зелена картка" онлайн, повідомив генеральний директор Моторного (транспортного) страхового бюро України Володимир Шевченко під час загальних зборів членів Бюро.

"З 1 вересня митна і дорожня поліція країн міжнародної системи Green Card отримали можливість перевіряти валідність українських полісів "Зелена картка" онлайн через централізовану базу даних МТСБУ", - сказав він.

При цьому гендиректор МТСБУ наголосив, що тепер іноземна поліція за держномером автомобіля може онлайн перевірити, чи дійсний договір "Зелена картка", й отримати дані про страховика, який видав поліс.

В.Шевченко також зазначив, що в разі недійсності страхового полісу українському водію загрожує штраф, який, наприклад, у Польщі становить EUR1 тис., та евакуація автомобіля на штрафмайданчик.

За даними Моторного бюро, в січні-серпні 2018 року на території країн системи "Зелена картка" сталося 2,634 тис. ДТП з участю та з вини українських страхувальників. Із них 714 ДТП у Польщі і 605 ДТП у Росії, 283 ДТП у Німеччині. Сума заявлених вимог за цей період сягнула EUR8,47 млн, розмір виплат EUR7,22 млн.

За виявленими 52 фальшивими українськими полісами за дев'ять місяців 2018 року виплачено EUR110,8 тис., в 2017 році - EUR98, 7 тис. З них 73,1% припадає на Росію, 7,7% - Туреччину та 3,9% - Чехію.

"Зелена картка" - система страхового захисту постраждалих у дорожньо-транспортній пригоді незалежно від країни їх місця проживання та країни реєстрації транспортного засобу. "Зелена картка" поширюється на територію 47 країн Європи, Азії та Африки.

Згідно з рішенням, ухваленим Генеральною асамблеєю Ради Бюро міжнародної системи автострахування "Зелена картка" в Люксембурзі в травні 2004 року, Україна з 1 січня 2005 року є повним членом цієї системи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА