21:08 19.10.2018

Horizon Capital планує інвестувати в Україну до $200 млн за 3-5 років

3 хв читати
Horizon Capital планує інвестувати в Україну до $200 млн за 3-5 років

Група Horizon Capital, що управляє $800 млн, в наступні три-п’ять років планує інвестувати в Україну до $200 млн, повідомив старший партнер і член інвестиційного комітету Horizon Capital Денис Тафінцев на Київському міжнародному економічному форумі в п'ятницю.

"В Україні відносно стабільна макроекономічна ситуація і слабо оцінені активи: шість років тому вони коштували втричі дорожче", - описав він поточну ситуацію.

Д.Тафінцев зазначив, що великі міжнародні інвестори навряд чи підуть в Україну напередодні і в період призначених на 2019 рік президентських і парламентських виборів.

"Для нас, внутрішнього фонду, це хороша можливість", - сказав представник Horizon Capital.

За його словами, серед галузевих пріоритетів компанії - IT, переробка, експортні сектори, легка промисловість.

Д.Тафінцев зазначив, що Horizon Capital інвестує в акціонерний капітал, уникаючи компаній із великим боргом.

Він уточнив агентству "Інтерфакс-Україна", що названий обсяг планованих інвестицій - це не лише за рахунок нового інвестиційного фонду, який зараз створює Horizon Capital, йдеться про всі інвестиції компанії.

Horizon Capital заснована в 2006 році чотирма партнерами, які розпочали свою співпрацю з інвестиційного фонду Western NIS Enterprise Fund (WNISEF), створеного американським урядом у 1994 році з капіталом $150 млн для України та Молдови. Нині мажоритарієм та головним виконавчим директором Horizon Capital є Олена Кошарна. Офіси компанії розташовані в Києві та Чикаго.

Horizon Capital управляє фондами прямих інвестицій (понад 40 інституціональних інвесторів) з активами більше ніж $800 млн, серед яких WNISEF, EEGF (створений у 2006 році з капіталом $132 млн) та EEGF II (створений у 2008 році з капіталом $370 млн). Кошти зазначених фондів компанія інвестує в проекти в Україні, Молдові та Білорусі.

Влітку 2016 року з повідомлення Американської урядової організації з фінансування розвитку OPIC стало відомо про формування фонду EEGF III (Делавер, США) із заявленим обсягом $150 млн. Він буде орієнтований на середні за розмірами швидкорослі, експортно орієнтовані компанії в Україні та Молдові з потенціалом виходу в локальні або регіональні ринкові лідери. Передбачається, що фонд здійснюватиме інвестиції шляхом купівлі міноритарної частки в таких компаніях. Водночас за потреби можливе також надання стартового капіталу, повний викуп компаній або участь у приватизації.

OPIC повідомила про надання EEGF III до $37,5 млн. Через рік IFC з групи Світового банку заявила про готовність вкласти до $15 млн, а Європейський банк реконструкції і розвитку - $30 млн. Окрім них, співінвесторами нового фонду є Німецький та Голландський банки розвитку (FMO) і WNISEF. Зокрема, FMO двома траншами в червні 2017 року і квітні 2018 року вклав $17,5 млн в EEGF III Netherlands, L.P.

Згідно з інформацією в SEC на початок липня цього року, обсяг залучених коштів до нового фонду Emerging Europe Growth Fund III, L.P. (Делавер) становив $109,72 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже третина опитаних українців вважає розслідування порушень законів підприємцями як тиск на бізнес - соцопитування КМІС

У ВР зареєстровано законопроєкт про прив'язку акцизного податку на тютюнові вироби до євро

Голова польської LPP відкинув звинувачення про прихований бізнес із РФ

Генпрокурор: Зафіксовано понад 800 спроб кібератак РФ на державні установи й сервіси України

УЗ запускає поїзд Чернівці - Чоп - Ужгород для стикування з маршрутом Прага - Чоп чеського RegioJet

НБУ в понеділок знизив курс гривні на 19 коп. - до нового мінімуму

Польські порти завантажені на 60% від своєї потужності, на частку українського транзитного зерна припадає 10% - польські ЗМІ

ДТЕК за тиждень відновив електропостачання для 40 тис. абонентів у Донецькій, Дніпропетровській та Одеській областях

Тарифи на зберігання газу в ПСГ України залишаться незмінними до 1 квітня 2025 р. - "Нафтогаз"

Німеччина готує довгостроковий контракт на СПГ з ОАЕ

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА