09:10 20.10.2018

Програма stand by МВФ забезпечить стабільність у політично бурхливий 2019 рік

2 хв читати
Програма stand by МВФ забезпечить стабільність у політично бурхливий 2019 рік

Нова 14-місячна програма stand by на $ 3,9 млрд, щодо якої Україна домовилася з МВФ, закладає основу для співпраці терміном, що виходить за межі президентських і парламентських виборів 2019 року, і допоможе Україні в подальшому втілювати свою фіскальну і монетарну політику, заявляє Мінфін України.

"Хороша новина для нас - це визнання нашого прогресу в макроекономічній стабілізації та реформах, це можливість забезпечити стабільність на політично бурхливий 2019, і підтвердження віри наших партнерів в Україні", - прокоментувала в.о. міністра фінансів Оксана Маркарова в своєму Facebook повідомлення МВФ про staff level agreement увечері в п'ятницю.

На її думку, угода stand-by буде достатньою опорою для України, поки країна продовжує структурні реформи. Глава Мінфіну нагадала, що економіка зростає вже протягом десяти кварталів поспіль, інфляція і дефіцит бюджету - під контролем, а інші макроекономічні показники теж демонструють позитивну динаміку.

"Продовження співпраці з МВФ дозволить нашому уряду отримувати фінансування на дуже привабливих умовах і нарощувати валютні резерви, які зараз становлять $ 18 млрд", - додала також О.Маркарова.

Вона підтвердила, що остаточне узгодження від Ради директорів МВФ очікується після прийняття Верховною Радою збалансованого і реалістичного бюджету-2019 у другому читанні. "Маркерами для МВФ є наша готовність бути фіскально відповідальними і тримати дефіцит бюджету в рамках і під контролем", - заявила глава Мінфіну.

За її словами, збіг таких пріоритетів підтвердила підтримка напередодні парламентом у першому читанні реалістичного бюджету на 2019 рік і законопроектів про перехід на середньострокове бюджетування в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Автомагістраль-Південь" візьме участь у будівництві аеропорту поруч із Бухарестом

Майже третина опитаних українців вважає розслідування порушень законів підприємцями як тиск на бізнес - соцопитування КМІС

У ВР зареєстровано законопроєкт про прив'язку акцизного податку на тютюнові вироби до євро

Голова польської LPP відкинув звинувачення про прихований бізнес із РФ

Генпрокурор: Зафіксовано понад 800 спроб кібератак РФ на державні установи й сервіси України

УЗ запускає поїзд Чернівці - Чоп - Ужгород для стикування з маршрутом Прага - Чоп чеського RegioJet

НБУ в понеділок знизив курс гривні на 19 коп. - до нового мінімуму

Польські порти завантажені на 60% від своєї потужності, на частку українського транзитного зерна припадає 10% - польські ЗМІ

ДТЕК за тиждень відновив електропостачання для 40 тис. абонентів у Донецькій, Дніпропетровській та Одеській областях

Тарифи на зберігання газу в ПСГ України залишаться незмінними до 1 квітня 2025 р. - "Нафтогаз"

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА