19:54 20.10.2018

Парубій підтримав "неминуче" рішення Кабміну про підвищення тарифів на газ, так як від цього залежить підтримка МВФ

2 хв читати
Парубій підтримав "неминуче" рішення Кабміну про підвищення тарифів на газ, так як від цього залежить підтримка МВФ

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій підтримав "неминуче" рішення Кабінету міністрів Володимира Гройсмана про підвищення тарифів на газ, так як від цього залежить підтримка Міжнародного валютного фонду, якої дуже потребує Україна для недопущення економічної кризи.

У заяві А.Парубія, яку оприлюднила в суботу прес-служба апарату Верховної Ради, зазначається, що на шляху до процвітаючої, сильної і сучасної України іноді потрібно приймати рішення, які "не є і не можуть бути популярними". "Але справжні керівники-державники, ясно усвідомлюючи втрату особистої популярності, коли це необхідно, їх приймають", - зазначив спікер.

За його словами, в минулому популісти завели Україну в дуже важкі економічні обставини, і нинішні керівники держави змушені проводити жорсткі економічні реформи.

"Як голова Верховної Ради України я проводив зустрічі з багатьма делегаціями наших західних союзників, в тому числі і з делегацією Світового банку і Міжнародного валютного фонду. Я особисто закликав наших міжнародних партнерів зняти з порядку денного питання підвищення ціни на газ. Але розумію, що підняття ціни на газ - рішення неминуче, адже від цього залежить фінансова підтримка України з боку Міжнародного валютного фонду, яка зараз дуже потрібна державі. Це рішення необхідно для недопущення в Україні економічної кризи", - сказав А.Парубій.

Спікер парламенту нагадав, що вперше міжнародне зобов'язання щодо вирівнювання ціни на газ Україна взяла ще 2008 року, і відтоді "ці зобов'язання відображені в усіх меморандумах з МВФ".

"Вважаю своїм обов'язком підтримати рішення уряду Володимира Гройсмана, адже він бере на себе відповідальність за непопулярні, але необхідні для зміцнення, розвитку та безпеки України, реформи. Переконаний, що система субсидій розроблена урядом, надасть реальний економічний захист кожній українській сім'ї, яка цього потребує", - зазначив голова парламенту.

Він підкреслив, що стратегічна мета української влади - економічно міцна, згуртована, енергетично незалежна Україна, "надійно захищена, передова європейська держава."

"Наша найвища цінність і покажчик - безпечне, вільне і багате життя українського народу.

Як повідомлялося, 19 жовтня 2018 року Кабінет міністрів прийняв рішення про підвищення з 1 листопада цін на природний газ для населення і ТКЕ на 23,5%.

Того ж дня стало відомо, що Міжнародний валютний фонд і Україна досягли угоди про нову 14-місячну програму підтримки економічної політики stand-by (SBA), яка замінить програму розширеного фінансування (EFF), затверджену в березні 2015 року і термін якої спливає в березні 2019 року.

"Нова програма stand-by з запитаним доступом до SDR2,8 млрд (еквівалент $ 3,9 млрд) послужить основою для економічної політики влади в 2019 році", - йдеться в повідомленні МВФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У ВР зареєстровано законопроєкт про прив'язку акцизного податку на тютюнові вироби до євро

Голова польської LPP відкинув звинувачення про прихований бізнес із РФ

Генпрокурор: Зафіксовано понад 800 спроб кібератак РФ на державні установи й сервіси України

УЗ запускає поїзд Чернівці - Чоп - Ужгород для стикування з маршрутом Прага - Чоп чеського RegioJet

НБУ в понеділок знизив курс гривні на 19 коп. - до нового мінімуму

Польські порти завантажені на 60% від своєї потужності, на частку українського транзитного зерна припадає 10% - польські ЗМІ

ДТЕК за тиждень відновив електропостачання для 40 тис. абонентів у Донецькій, Дніпропетровській та Одеській областях

Рахункова палата: війна, пожежі та вирубка дерев завдали Україні збитків майже на 23 млрд грн

"Метінвест" завершив 2023 рік зі збитком $194 млн, виручку скоротив на 11%

Обсяг продажу на первинному ринку нерухомості Києва знизився майже вдвічі, медіанні ціни зросли за рік на 5,3% - M4U

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА