14:46 22.10.2018

В Україні продовжують використовувати посилки як спосіб контрабанди

2 хв читати

Через пункт пропуску "Ягодин", під виглядом поштових відправлень, в Україну намагалися ввезти майже 3,5 тисячі мобільних телефонів загальною вартістю близько 700 тис. доларів США, повідомила прес-секретар Генеральної прокуратури Лариса Сарган.

Схему, в яку залучений поштовий перевізник та за якою документи на комерційну партію замінили на поштові, намагаючись уникнути розмитнення, висвітлив у власному розслідуванні журналіст розслідувач Євген Плінський. За його даними, поштовий оператор віз китайські товари з Гданська до України під виглядом посилок для фізичних осіь, у декларації вказав, що везе дитячі іграшки, тканини, штори, декоративні вази, білизна, посуд, посуд тощо, занизивши вартість вантажу від фактичної майже в 10 разів - $ 83 160: "Вартість вантажу - 2 млн. грн., за попередніми підрахунками з цього бусу, бюджет не отримав 15 мільйонів гривень!"

Прес-служба Госфіскальної служби України уточнює, що в конфісованій партії знаходилися 3468 телефонів Xiaomi, Apple, Motorola і Sony Ericsson, задекларированные як "дитячі іграшки, тканини, штори, декоративні вази, білизна та посуд". Але вже "під час повного митного огляду у фургоні виявили три дерев’яних піддони, загорнутих у поліетиленову та металеву сітку. В них знаходилися 166 картонних коробок із вмістом, що різнився від задекларованого. Виявити невідповідність між описом вантажу та його реальним наповненням допомогла скануюча система".

На даний момент, «незаконно ввезені на митну територію мобілки і транспортний засіб, яким їх перевозили, вилучені. Розпочато Кримінальне провадження ГУ ДФС у Волинській області під процесуальним керівництвом прокуратури області (ухилення від сплати митних платежів у великих розмірах (ч. 1 ст. 212 КК України))», повідомила прес-секретар Генерального прокурора Лариса Сарган.

Як повідомив журналіст, маловідомий поштовий оператор обробляє у тоннах вантажу більше ніж «Укрпошта».

Так за серпень 2018 року через ДП АМ «Бориспіль» Укрпошта перевезла 216093 кг, а оператор, якого зловили на контрабанды - 324129кг.

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА