16:53 22.10.2018

Лише п'ята частина операторів ГРС готова до роботи з інфосистемою для добового балансування газу

2 хв читати
Лише п'ята частина операторів ГРС готова до роботи з інфосистемою для добового балансування газу

Лише дев'ять із 45 операторів газорозподільних систем (ГРС) України повністю виконали підготовчі роботи, необхідні для підключення до інформаційної платформи для добового балансування газу, й готові до обміну інформацією, повідомила прес-служба "Укртрансгазу".

У компанії наголосили, що попередньо здійснили всі необхідні налаштування платформи, провели відповідне навчання, а також направили операторам ГРС інструкції з підключення.

Крім того, для забезпечення повноцінного тестування системи, яке планувалося здійснити з 19 жовтня до 30 листопада, було оприлюднено відповідні форми надання інформації, а також направлено листи операторам ГРС із проханням забезпечити внесення даних до 15 жовтня.

Однак станом на 22 жовтня, окрім "Укртрансгазу", своєчасно розпочали тестування системи тільки "Маріупольгаз", "Кременчуцьке управління", "Гадячгаз", "Донецькоблгаз", "Кіровоградгаз", "Кременчукгаз", "Тернопільгаз", "Херсонгаз" і "Черкасигаз".

Як повідомлялося, НКРЕКП утретє відклала перехід на добове балансування газу - до 1 грудня. Раніше перехід відкладався на 1 серпня, пізніше - на 1 жовтня.

До 30 листопада оператор ГТС має виконати всебічне тестування інформаційної платформи для добового балансування, її доопрацювання. У свою чергу обл- і міськгази мають забезпечити наповнення системи даними споживачів.

Як повідомлялося, для переходу на добове балансування "Укртрансгаз" створив інформаційну платформу, здійснив її тестування за допомогою частини контрагентів, провів низку презентацій її функціоналу для представників ринку й розпочав звірку баз ЕІС-кодів.

"Укртрансгаз", 100% якого належать НАК "Нафтогаз України", експлуатує систему магістральних газопроводів і 12 підземних сховищ газу країни загальною місткістю 31 млрд куб. м.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА