20:16 22.10.2018

Порошенко: Ми маємо підвищити рівень реагування на звіти Рахункової палати

2 хв читати
Порошенко: Ми маємо підвищити рівень реагування на звіти Рахункової палати

Президент України Петро Порошенко висловлюється за необхідність ефективно реагувати на звіт Рахункової палати.

"Скажіть мені, наскільки ефективним було, коли виявлені порушення передаються до органів влади, наскільки реакція органів влади була тією, якої очікував і президент, і Рахункова палата. Думаю, що нас це точно не задовольняло. І наразі ми маємо підвищити рівень реагування на звіт Рахункової палати", - сказав П.Порошенко під час зустрічі з колективом Рахункової палати в честь її 22-річчя в понеділок у Києві.

Як повідомляє сайт президента, П.Порошенко наголосив на необхідності "мобілізації для країни фінансових ресурсів", що робить ще більш важливою роль Рахункової палати. "Необхідність мобілізувати такі потрібні для країни фінансові ресурси ще гострішим і злободеннішим робить завдання ефективно використовувати кожну копійку коштів платників податків", - сказав він.

Глава держави також нагадав, що за роки своєї діяльності Рахункова палата виявила порушень законодавства, бюджетного зокрема, неефективного використання коштів держбюджету на загальну суму 310 млрд гривень.

Президент наголосив на необхідності ретельного дотримання та виконання висновків Рахункової палати. За його словами, за результатами всіх контрольних заходів Рахунковою палатою надавалися обґрунтовані, виважені та конкретні рекомендації щодо виправлення та поліпшення ситуації, недопущення та запобігання різного роду порушень і недоліків.

Він наголосив, що Рахункова палата, що здійснює незалежний фінансовий контроль над використанням державних коштів, отримала широкі повноваження після ухвалення нового закону "Про Рахункову палату". За словами П.Порошенка, закон "надає вам (співробітникам Рахункової палати - ІФ) для цього дуже широкі можливості та дуже широкі повноваження". При цьому П.Порошенко зазначив, що ці права та повноваження повністю кореспондуються з відповідальністю.

Глава держави вважає важливим, "щоб Рахункова палата і надалі була ініціатором закриття прогалин у законах, пропонувала зміни, які забезпечать ефективність використання коштів і державного, і місцевих бюджетів". При цьому він наголосив, що це "особливо важливо після введення президентської програми децентралізації".

"51% коштів зведеного бюджету – це кошти місцевих бюджетів, кошти об’єднаних територіальних громад. Часто-густо вони не знали що з ними робити – клали на депозит. Навіщо забирати кошти платників податків, вилучати їх з економіки для того, щоб місцеві "царьки" тримали їх на депозитах", - зазначив П.Порошенко, наголосивши, що частка місцевих бюджетів і надалі зростатиме.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА