12:09 23.10.2018

Суд відхилив позов Коломойського з вимогою заблокувати розслідування консультантів діяльності екс-власників Приватбанку

2 хв читати
Суд відхилив позов Коломойського з вимогою заблокувати розслідування консультантів діяльності екс-власників Приватбанку

Київський районний суд Одеси залишив без розгляду позовні вимоги Ігоря Коломойського, якими він намагався заблокувати співпрацю Національного банку України (НБУ), Міністерства фінансів і ПриватБанку з українськими та міжнародними компаніями, залученими до фінансового розслідування діяльності колишніх співвласників кредитної установи.

Як повідомляється на веб-сайті центробанку, суд за підсумками засідання 18 жовтня визнав, що І.Коломойський подав позов, зловживаючи своїми процесуальними правами і намагаючись затягнути судовий розгляд.

Національний банк вважає рішення суду справедливим, воно стверджує верховенство права та запобігає зловживанню процесуальними нормами.

"Закон має бути один для всіх, і це рішення - свідчення тому. Вважаємо неприпустимим створення перешкод для розслідування подій, які призвели до багатомільярдної нестачі капіталу ПриватБанку, що спричинило безпідставні додаткові витрати для держави", - наведено в повідомленні слова начальника управління претензійно-позовної роботи НБУ Віктора Григорчука.

Як повідомлялося, уряд України, за пропозицією НБУ та колишніх акціонерів ПриватБанку, найбільшими з яких на той момент були І.Коломойський і Геннадій Боголюбов, 18 грудня 2016 року ухвалив рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови.

На початку 2018 року міжнародна компанія Kroll, яка здійснювала форензик аудит ПриватБанку, підтвердила, що фінустанова була об'єктом масштабних і скоординованих шахрайських дій, як мінімум, протягом десяти років до націоналізації, що призвело до заподіяння банку збитків, щонайменше, в розмірі $5,5 млрд.

Згідно з даними НБУ, на 1 липня 2018 року Приватбанк за розміром чистих активів посідав 1-е місце (265,936 млрд грн) серед 83 банків, що діяли в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

"Дочка" ДТЕК уклала угоду з польською Columbus Energy щодо будівництва СНЕ 133 МВт у Польщі

Посли ЄС досягли компромісу щодо продовження ліберального режиму торгівлі з Україною

На ліквідацію наслідків масованого обстрілу енергоінфраструктури Харківщини буде спрямовано кошти Фонду підтримки енергетики України - Галущенко

Збитки навколишньому середовищу від атаки РФ на ДніпроГЕС уже становлять приблизно 140 млн грн - глава Міндовкілля

Україна отримає EUR100 млн кредиту Банку розвитку Ради Європи на проєкт "єВідновлення"

АЗК "Укрнафта" працюють без світла на сході й півдні країни

Мінекономіки очікує узгодження Плану України Брюсселем протягом кількох тижнів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА