14:15 23.10.2018

Прихильник сонячної енергетики Джеймс Вотсон очолить асоціацію Eurogas

2 хв читати

Європейська асоціація газових компаній (Eurogas) оголосила про призначення Джеймса Вотсона, гендиректора компанії в сфері сонячної енергетики SolarPower Europe, своїм генеральним секретарем із січня наступного року.

Раніше він читав лекції з екологічного права в Манчестерському університеті та займався проектами в Ефіопії від Європейської комісії. Також він обіймав посаду директора зі зв'язків із громадськістю в PR-компанії Weber Shandwick.

Такий вибір став багато в чому несподіванкою та навряд чи влаштує всі зацікавлені сторони - традиційні виробники природного газу напевно злякаються, що Дж.Вотсон відводитиме надмірно велику роль поновлюваним газам, тоді як прихильники "зелених" технологій в енергетиці можуть обвинуватити його в зраді та переході на сторону ідеологічного противника.

Основним завданням нового генсека Eurogas стане поліпшення образу газової галузі в очах громадськості. Останнім часом імідж галузі постраждав через побоювання з приводу видобутку методом гідророзриву пласта, витоків метану та землетрусів у районах видобутку, а також через значну залежність від поставок російського газу. Крім того, громадськість не до кінця прийняла важливий для газовиків посил про те, що газ є більш "чистим" паливом, ніж вугілля.

Від Дж.Вотсона очікують свіжих ідей і рішень для поліпшення іміджу досить консервативної газової галузі. Зокрема, першочерговими завданнями стануть розвиток технологій щодо комерційного використання відновлюваних газів і з уловлювання діоксиду вуглецю. Крім того, ідеальним рішенням було б поширення думки про те, що газ є ідеальним екологічно чистим паливом, а не перехідним джерелом електроенергії між викопним паливом та енергетичними технологіями майбутнього.

Eurogas було засновано в 1990 році для просування інтересів виробників природного газу в Європі. Штаб-квартира організації розташовується в Брюсселі, її членами є всі найбільші європейські компанії галузі (за винятком британської BP Plc), німецькі генерувальні гіганти RWE та Uniper, французька Engie, Російське газове товариство та "Нафтогаз України", а також менші компанії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА