17:44 23.10.2018

Міненерговугілля обговорило з МФО корпоратизацію "Укренерго" без представників компанії

2 хв читати
Міненерговугілля обговорило з МФО корпоратизацію "Укренерго" без представників компанії

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України в понеділок провело зустріч з представниками міжнародних фінансових організацій для обговорення питань корпоратизації держпідприємств, зокрема, НЕК "Укренерго".

За даними прес-служби міністерства, у ній взяли участь глава Міненерговугілля Ігор Насалик, його заступник Михайло Близнюк, керівники структурних підрозділів міністерства, в.о. голови парламентського комітету з ПЕК Олександр Домбровський та представники ЄБРР, ЄІБ, USAID, офісу Міненерго США при посольстві в Україні, представництва ЄС в країні та Енергоспівтовариства.

Водночас, згідно з повідомленням на сайті "Укренерго", представники підприємства на цю зустріч запрошені не були.

"Незважаючи на те, що на цю зустріч "Укренерго" не запросили, не можемо не відзначити позитивні зрушення в процесі реформи корпоративного управління і висловлюємо сподівання на подальшу конструктивну взаємодію з міністерством, узгодження умов контрактів членів наглядової ради для повноцінного запуску її роботи", - зазначили в НЕК.

Згідно з повідомленням Міненерговугілля, І.Насалик на зустрічі повідомив, що міністерство доклало зусиль, щоб процес формування наглядових рад був максимально прозорим і зрозумілим. Також він наголосив на необхідності інтенсифікувати процес корпоратизації держпідприємств і виділення їх зі структур міністерства.

Водночас міністр вказав на "недоліки в процесі корпоратизації, серед них - перенесення термінів проведення інвентаризації та розбіжності в наданих документах із оцінки майна, що стало причиною негативних висновків комісії з реорганізації НЕК.

Водночас "Укренерго" наполягає на тому, що надані комісії з реорганізації документи є чинними, а також були передані у визначені законодавством терміни та узгоджені відповідальними інстанціями.

Зокрема, результати інвентаризації узгоджені комісією і затверджені Міненерговугілля, звіт із оцінки підготовлено незалежним оцінювачем і рецензував ФДМ, а підготовлений підприємством передавальний баланс завірено незалежним аудитором.

Як повідомлялося, Міненерговугілля 18 жовтня заявило, що комісія з реорганізації "Укренерго", яку з 9 жовтня очолює заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Михайло Близнюк, "для якісного завершення процесу реорганізації" прийняла рішення про перехід повноважень з управління НЕК до голови комісії.

Водночас в "Укренерго" заявляють про свідоме перешкоджання корпоратизації та процесу впровадження ринку електроенергії з боку комісії з реорганізації, склад якої затверджується профільним міністерством.

"Укренерго" здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію роботи ОЕС. НЕК є державним підприємством, що перебуває в управлінні Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА