18:59 23.10.2018

Кабмін доручив Мінагрополітики створити міжвідомчий штаб із контролю за агроперевезеннями залізницею

2 хв читати
Кабмін доручив Мінагрополітики створити міжвідомчий штаб із контролю за агроперевезеннями залізницею

Кабінет Міністрів доручив Міністерству аграрної політики і продовольства України створити міжвідомчий штаб, який у щоденному режимі контролюватиме процес перевезення продукції аграріїв, зазначається на сайті Кабміну.

До штабу мають увійти представники "Укрзалізниці", Міністерства інфраструктури, Антимонопольного комітету і Державної фіскальної служби.

"Орієнтовно раз на тиждень потрібно збиратися і заслуховувати ситуацію", - цитує віце-прем'єр-міністра України Володимира Кістіона прес-служба "Укрзалізниці".

Також Мінінфраструктури і "Укрзалізниці" доручено разом із представниками бізнесу опрацювати питання вдосконалення правил перевезення вантажів залізничним транспортом із урахуванням необхідності довгострокового планування перевезень.

Крім цього "Укрзалізниці" доручили провести аналіз ефективності малодіяльних станцій і в разі затвердження списку станцій, що підлягають закриттю - надати пропозиції щодо їхнього майна, його здачі в оренду або продажу через аукціон.

"Рішення про дерегуляцію вагонної складової - правильне. Необхідно йти далі. Нам потрібна індексація другої частини вартості залізничних перевезень, тобто інфраструктурної та тягової складових", - наголосив В.Кістіон.

Раніше Всеукраїнська аграрна рада (ВАР) заявляла про скарги з боку сільгоспвиробників на логістичні проблеми, зумовлені браком локомотивів.

"Через постійні затримки в подачі вагонів аграрії нерідко зривають зовнішньоекономічні контракти. Однак навіть коли підприємства мають у своєму розпорядженні приватний вагонний парк, вони все одно не встигають швидко відвантажити продукцію через низьку обіговість вагонів", - наголошується в заяві на сайті ВАР.

У галузевій асоціації наголошують, що допуск приватної тяги на український ринок сприятиме збільшенню оборотності вагонів-зерновозів і безперебійному експорту аграрної продукції.

Водночас в "Укрзалізниці" вважають достатньою кількість рухомого складу для забезпечення перевезень зернових.

"Зараз в Україні достатньо рухомого складу, щоб перевезти заявлену кількість зернових вантажів", - процитовано слова директора з економіки та фінансів "Укрзалізниці" Андрія Рязанцева в повідомленні компанії від 22 жовтня.

Як повідомлялося, раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив віце-прем'єру В.Кістіону та міністру інфраструктури Володимиру Омеляну провести нараду з питання обґрунтованості нових ставок на користування вагонами ПАТ "Укрзалізниця".

"Укрзалізниця" має намір ввести оновлені ставки плати за використання вагонів ПАТ, що передбачають підвищення поточних цін у середньому на 41% у листопаді.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА