13:15 24.10.2018

Уряд має намір в 2019 р. зберегти основні програми держпідтримки АПК

2 хв читати
Уряд має намір в 2019 р. зберегти основні програми держпідтримки АПК

Кабінет Міністрів України планує зберегти в бюджеті на 2019 рік основні програми держпідтримки агропромислового комплексу, що реалізуються в цьому році, повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

"Ми в цьому році почали низку нових програм і вирішили, що збережемо ці програми на наступні роки. Зокрема, кожній родині, яка вирощуватиме телят, ми даємо підтримку в сумі 2,5 тис. грн на голову. 103,8 тис. громадян вже отримали цю допомогу, але ми висловлюємо припущення, що ця цифра зростає в 5-7 разів, і ми йдемо до цього", - сказав він під час засідання уряду в середу.

За словами прем'єра, в наступному році уряд має намір продовжувати компенсувати вартість утримання молочних корів. Він додав, що 1,2 тис. агропідприємств отримали кошти за цим напрямом від держави.

"Ми продовжимо програму підтримки виробництва української сільгосптехніки. 2,7 тис. агровиробників купили українську продукцію, частину вартості якої ми компенсували", - зазначив В.Гройсман.

Водночас прем'єр-міністр зазначив, що програма підтримки фермерства, у рамках якої виділено 1 млрд грн, реалізується не на повну силу через "бюрократичні проблеми".

З метою удосконалення механізмів використання коштів за програмою підтримки фермерства Кабмін на засіданні прийняв постанову, спрямовану на зменшення податкового навантаження фермерських господарств, збільшення їхної кількості.

Документ пропонує надавати бюджетну субсидію на одиницю оброблюваних угідь (1 га) для членів фермерського господарств у розмірі 5,5 прожиткових мінімумів. Максимальний розмір бюджетної субсидії на одне фермерське господарство не може перевищувати 30 тис. грн.

Постановою також збільшено граничну суму виторгу за останній рік від реалізації продукції з 15 млн грн до 20 млн грн фермерських господарств, яким надається фінпідтримка в рамках програми.

Крім того, збільшено граничний розмір часткової компенсації вартості насіння вдвічі - до 60 тис. грн на одне фермерське господарство.

Як повідомлялося, в бюджеті 2018 року в рамках держпідтримки АПК передбачено виділення аграріям 4 млрд грн на розвиток тваринництва, 1 млрд грн - фермерських господарств, майже 945 млн грн - на здешевлення сільгосптехніки, 300 млн грн - на розвиток садівництва і виноградарства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА