16:47 24.10.2018

Кабмін переспрямував на будівництво центру підготовки паралімпійців 23,1 млн грн

2 хв читати

Кабінет Міністрів України затвердив перерозподіл коштів, виділених для Міністерства молоді та спорту на 2018 рік, переспрямувавши додатково 23,1 млн грн на завершення будівництва другої черги Західного реабілітаційно-спортивного центру та його об'єктів.

"У нас була прекрасна паралімпійська база в Євпаторії, але після окупації та анексії Кримського півострова наші паралімпійці не можуть користуватися цією базою... З ініціативи голови Національного комітету спорту інвалідів Валерія Сушкевича уряд ухвалив рішення про будівництво Західного спортивного реабілітаційного центру. Там створюються прекрасні умови для підготовки, але потрібні додаткові кошти для завершення другої черги", - повідомив міністр молоді та спорту Ігор Жданов на засіданні уряду в середу.

Згідно з текстом пояснювальної записки до постанови про перерозподіл коштів, обсяг коштів на будівельні роботи було збільшено завдяки економії бюджетних коштів, передбачених на виплату винагород призерам зимових Паралімпійських ігор у 2018 році та літніх Дефлімпійських ігор у 2017 році.

Частину цих коштів буде також спрямовано на завершення будівництва стадіону з лижоролерною трасою і на попередню оплату 70% вартості капітального ремонту, реконструкції, проектно-дослідницьких робіт та будівництва в 2018-2019 роках об'єктів Західного реабілітаційно-спортивного центру.

Як повідомлялося, в проекті державного бюджету на 2019 рік передбачено збільшення на 283 млн грн (10%) видатків на Міністерство молоді та спорту порівняно з 2018 роком. Зокрема, на розвиток спорту серед осіб з інвалідністю та їхню фізкультурно-спортивну реабілітацію пропонується виділити 752,5 млн грн, на підготовку та участь національних збірних команд у Паралімпійських та Дефлімпійських іграх - 142,5 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА