19:30 24.10.2018

Обсяг фальсифікованої "молочки" в Україні сягає 30%

1 хв читати
Обсяг фальсифікованої "молочки" в Україні сягає 30%

Обсяг фальсифікованої молочної продукції в Україні сягає 30%, що негативно впливає на рентабельність виробництва молока, повідомила Асоціація виробників молока (АВМ).

За інформацією асоціації, від початку року індекс умовної рентабельності виробництва молока знизився на 40%, а поголів'я великої рогатої худоби (ВРХ) за п’ять років скоротилося на 17,5%.

Водночас, згідно з повідомленням першого заступника міністра аграрної політики Максима Мартинюка у Facebook, темпи скорочення поголів'я корів на сільгосппідприємствах зупинилися, а завдяки підвищенню генетичного потенціалу середній надій на корову за п’ять років збільшився на 47% - до 6,03 тис. кг/рік у 2017 році.

"З Єдиного держреєстру тварин виведено "мертві душі", збережено більшу частку телят, що народились у господарствах населення в першому кварталі цього року, зростає середня продуктивність дійного стада - за вісім місяців на 1,7%", - написав перший заступник міністра аграрної політики.

За його інформацією, за 6 міс.-2018 завдяки держпрограмі відшкодування вартості високопродуктивного поголів'я збільшилося ввезення в Україну чистопорідної ВРХ на 115%, свиней - на 150%.

За даними заступника міністра, середня вартість ввезеної одиниці ВРХ - $2,3 тис., відшкодовується в середньому 36,5% цієї суми. Середня вартість імпортної свині становить $957, відшкодовується 18,7% вартості.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА