09:58 25.10.2018

"Украерорух" відкрив повітряний простір над складами боєприпасів, що горіли на Чернігівщині

2 хв читати
"Украерорух" відкрив повітряний простір над складами боєприпасів, що горіли на Чернігівщині

 Державне підприємство обслуговування повітряного руху України "Украерорух" відкрило повітряний простір в радіусі 30 км від епіцентру займання на складах 6-го арсеналу Міністерства оборони поблизу м. Ічні (Чернігівська обл.).

"Сьогодні о 00:00 ми повністю відкрили повітряний простір від поверхні Землі до безкінечності (unlimited) в радіусі 30 км від епіцентру вибухів 9 жовтня 2018 року на складах із боєприпасами в районі населеного пункту Ічня Чернігівської області", - наводить слова заступника директора "Украероруху" - начальника Украероцентру, генерал-майора Олександра Волкова прес-служба ДП уранці у четвер.

В інформації зазначено, що на операційний авіатрафік ця ситуація ніяк не вплинула і жодних затримок для повітряних суден не спричинила.

"Заходи з безпеки триватимуть до повного розмінування ділянок, прилеглих до території арсеналу, де працює штаб із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та оперативна група ДСНС", - додали в "Украероруху".

Як повідомлялося, інформація про пожежу і вибухи боєприпасів на території складів 6-го арсеналу Міноборони України біля смт Дружба Ічнянського району надійшла о 3:30 вівторка, 9 жовтня. Постраждалих серед військовослужбовців, співробітників ЗСУ і цивільного населення внаслідок вибухів боєприпасів немає. З огляду на надзвичайну подію евакуювали населення із 38 населених пунктів.

Вранці того самого дня з огляду на пожежу та вибухи на території арсеналу "Украерорух" закрив повітряний простір у радіусі 30 км від епіцентру. Також було закрито рух для всіх видів транспорту прилеглими автодорогами.

21 жовтня в ДСНС повідомили, що детонація боєприпасів на території арсеналу не спостерігається.

Військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст.425 (недбалість) Кримінального кодексу України. У Службі безпеки України повідомили, що розслідують кілька версій пожежі на території складських приміщень в/ч ЗСУ, зокрема опрацьовують версію про можливу диверсію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА