11:38 26.10.2018

АМКУ дозволив британській Salic UK Limited купити 11 підприємств агрохолдингу "Мрія"

2 хв читати
АМКУ дозволив британській Salic UK Limited купити 11 підприємств агрохолдингу "Мрія"

Антимонопольний комітет України (АМКУ) дозволив британській Salic UK Limited (дочірня структура The Saudi Agricultural & Livestock Investment Co., SALIC) придбати акції 11 підприємств агрохолдингу "Мрія", що забезпечують перевищення 50% у вищому органі правління товариств.

Згідно з повідомленням АМКУ, Salic отримала дозвіл купити кіпрські компанії Mriya Holding Cyprus Limited і Mriya Trading (Cyprus) Limited, а також зареєстровані в Україні ТОВ "Карго", "Лемківська Мрія", "Мрія Буковина", "Мрія Глибоччини", "Мрія Карпат", "Мрія-Підгайці", "Мрія Поділля", "Новагріс" і "Торговий Дім Аско".

"Мрія" - вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, заснований в 1992 році Іваном Гутою. Земельний банк холдингу становить 165 тис. га. Потужності елеваторів і зерносховищ - 380 тис. тонн.

У серпні 2014 року "Мрія" повідомила про прострочену виплату близько $9 млн процентного доходу і близько $120 млн у рахунок погашення боргу за її зобов'язаннями. Сукупна заборгованість перед усіма фінансовими кредиторами з урахуванням гарантій, наданих пов'язаним з сім'єю Гут компаніям, на момент оголошення дефолту агрохолдингу становила близько $1,3 млрд.

На початку лютого 2015 року операційний контроль над агрохолдингом перейшов до кредиторів, які обрали нове керівництво, а у вересні 2016 року комітети кредиторів і бондхолдеров агрохолдингу погодили умови реструктуризації боргового портфеля компанії, який становив $1,1 млрд. Боргова операція завершилася в серпні 2018 року, за її підсумками загальне боргове навантаження "Мрії" знизилося з $1,1 млрд до $309,5 млн, з яких $49,3 млн є реструктуризований забезпечений борг, $208,1 млн реструктуризований незабезпечений борг (єврооблігації і), $ 46 млн робочий капітал і $ 6,1 млн нові лізингові програми на закупівлю обладнання.

Salic UK у вересні 2018 року анонсував придбання українського агрохолдингу. Суму і умови операції не розголошуються. Її завершення буде можливим після отримання дозволу Антимонопольного комітету України.

Після завершення угоди "Мрія" продовжить операційну діяльність в Україні разом з дочірньою компанією Salic UK - CFG.

Радниками "Мрії" під час підготовки угоди, а також кредиторами в процесі реструктуризації боргу агрохолдингу виступили Rothschild&Co (Франція), ICU, FinPoint (обидві - Україна), а також юрфірма Hogan Lovells (Великобританія).

SALIC заснована в 2012 році. Її єдиним акціонером є Державний інвестиційний фонд Саудівської Аравії. Компанія інвестує у виробництво сільськогосподарської та тваринницької продукції.

CFG працює в Україні з 2006 року, обробляє 45 тис. га у Львівській та Тернопільській областях.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА