11:18 27.10.2018

ДТЕК оголосив обов'язковий викуп акцій "ДТЕК Павлоградвугілля" по 2,59 грн за акцію

1 хв читати
ДТЕК оголосив обов'язковий викуп акцій "ДТЕК Павлоградвугілля" по 2,59 грн за акцію

 

 DTEK Holdings Limited, скориставшись правом власника домінуючого контрольного пакета акцій ПрАТ "ДТЕК Павлоградвугілля", виставив публічну вимогу до його міноритарних акціонерів про обов'язковий викуп акцій (squeeze-out) за ціною 2,59 грн за штуку.

Як йдеться в повідомленні ПАТ "ДТЕК Павлоградвугілля" у системі розкриття НКЦПФР, Група ДТЕК сумарно володіє 99,92324858%, або 5 млрд 577 млн 439,948 тис. акцій ПрАТ, тоді як міноритарні акціонери – 4 млн 284,052 тис. акцій.

З урахуванням заявлених вище параметрів на викуп акцій мажоритарному акціонеру необхідно буде спрямувати 11,1 млн грн.

Номінальна вартість акції становить 0,25 грн.

Як повідомлялося, у 2017 році Україна імплементувала вимоги Директив ЄС у частині реформи фондового ринку, ухваливши зміни до закону "Про акціонерні товариства", які законодавчо закріпили механізми виведення з обігу на фондових біржах паперів квазі-публічних компаній, зокрема через squeeze-out і sell-out. Squeeze-out передбачає право особи (осіб, що діють спільно), яка стала власником 95% і більше акцій, здійснювати примусовий викуп акцій у міноритарних акціонерів.

Згідно з перехідними положеннями ухваленого закону, якщо акції компанії не перебувають в обігу на фондових біржах понад три роки, ціна визначається незалежною оцінкою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА