18:21 28.10.2018

НКРЕКП запроваджує моніторинг якості опалення

2 хв читати

 Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг України (НКРЕКП) вперше запроваджує моніторинг показників якості у сфері теплопостачання, повідомляється на сайті комісії.

Як наголошується в повідомленні, на відкритому засіданні в п'ятницю регулятор ухвалив проекти форм звітності НКРЕКП № 15 "Звітність за показниками безперервності теплопостачання та якості теплової енергії" (річна) і №16 "Звітність за показниками комерційної якості надання послуг у сфері теплопостачання" (квартальна).

Це дасть змогу комісії отримувати інформацію про показники якості теплопостачання за трьома напрямками. Перше – це безперервність теплопостачання (щорічно): середня тривалість перерви в теплопостачанні, кількість перерв, середня тривалість ліквідації наслідків аварії понад допустимий термін. Друге – якість теплоносія (щорічно): кількість випадків недотримання параметрів тиску та/або температури за результатами проведених вимірювань. Третє – комерційна якість надання послуг (щоквартально): кількість наданих послуг, кількість і відсоток послуг, при виконанні яких перевищено встановлені терміни.

"Запровадження моніторингу дасть змогу регулятору вже зараз – інформувати споживачів і всі зацікавлені сторони про показники якості послуг з теплопостачання; в перспективі – враховувати показники якості послуг під час встановлення тарифів ліцензіатів у сфері теплопостачання", – йдеться в повідомленні.

Планується, що проект форм звітності буде розміщено на сайті НКРЕКП для отримання зауважень і пропозицій від усіх зацікавлених сторін, і подальшого їх публічного обговорення.

Під час введення нового моніторингу було використано досвід Комісії з моніторингу і регулювання якості послуг у сфері електропостачання, який здійснюється з 2006 року, у сфері газопостачання, а також у сферах централізованого водопостачання та водовідведення (всі здійснюються з 2017 року).

НКРЕКП здійснює державне регулювання діяльності суб'єктів природних монополій в електроенергетиці, теплопостачанні, нафтогазовому комплексі, централізованому водопостачанні та водовідведенні, переробці та захороненні побутових відходів, а також забезпечує проведення цінової й тарифної політики в цих сферах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА