12:44 29.10.2018

Мінінфраструктури розраховує на запровадження санкцій стосовно російських чорноморських портів через погіршення ситуації в Азовському морі - Омелян

2 хв читати
Мінінфраструктури розраховує на запровадження санкцій стосовно російських чорноморських портів через погіршення ситуації в Азовському морі - Омелян

 Міністерство інфраструктури розраховує на запровадження санкцій з боку країн Євросоюзу та США стосовно російських чорноморських портів через постійне зупинення російською стороною українських та іноземних суден в Азовському морі, повідомив журналістам міністр інфраструктури України Володимир Омелян у кулуарах першої торговельної місії США в Україні в понеділок.

"Я сподіваюся, що наступним етапом реакції буде запровадження санкцій стосовно російських чорноморських портів. Я вважаю, що це абсолютно адекватний захід, яка змусить російську владу ще раз замислитися про те, скільки коштує окупація, скільки коштують військові дії", - наголосив В.Омелян.

За даними міністра, судновласники, і українські, і іноземні, втрачають по $15-50 тис. на добу через простій суден, а це призводить до подорожчання продукції для кінцевих споживачів.

В.Омелян також вказав на те, що Україна налаштована жорстко реагувати на такі дії з боку Росії, і зазначив, що останні заяви Держдепартаменту США, Європарламенту та Єврокомісії є підсумком роботи української влади щодо донесення партнерам України з антиросійської коаліції інформації про те, що відбувається.

Раніше глава Мінінфраструктури повідомляв, що українські порти вже зазнали понад 1 млрд грн збитків через дії Росії в Азовському морі.

Як повідомлялося, США підтримують право Військово-Морських сил Збройних сил України вільно працювати в українських територіальних водах в Азовському морі.

Європарламент 25 жовтня ухвалив резолюцію, в якій закликав ЄС призначити спецпредставника у справах Криму та Донбасу. Депутати Європарламенту вважають, що "було б доцільно призначити спеціального посланця ЄС для Криму і Донбасу, відповідальність якого поширюватиметься також на Азовське море".

Президент України Петро Порошенко вітає резолюцію Європарламенту щодо ситуації в Азовському морі.

"Євросоюз спільно з Україною протидіятиме "повзучій анексії" Росією Азовського моря та порушенням свободи судноплавства", - наголосив президент України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Попит на зарядні станції та інші альтернативні джерела живлення в мережі "Фокстрот" зріс утричі з початку року

ЄС остаточно схвалив "торговельний безвіз" для України - Шмигаль

Обмеження енергоспоживання для промисловості повертаються на вечір - "Укренерго"

Офіційний курс гривні може знизитися влітку до 40 грн/$1 і нижче у зв'язку з новими кроками валютної лібералізації - банкіри

Мінсільгосп США прогнозує скорочення врожаю пшениці в Україні у 2024р на 8,7% і кукурудзи на 12,9%

Феросплавні заводи розглядають можливість запуску підприємств після простою з жовтня 2023 року

НБУ в п'ятницю опустив офіційний курс гривні ще на 17 коп. - до 39,72 грн/$1

Акціонери ПФТС схвалили і збільшення СК вдвічі, і можливу здачу ліцензії, біржа розраховує на діалог з регулятором

Кабмін виділив майже 7,2 млрд грн на відновлення енергосистеми України - Шмигаль

Інфляція в Україні у квітні 2024 р. знизилася до 0,2%, у річному виразі збереглася на рівні 3,2% - Держстат

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА