12:52 29.10.2018

Міненерговугілля затвердило річний оклад членів наглядової ради "Укренерго" в 1,37 млн грн

2 хв читати
Міненерговугілля затвердило річний оклад членів наглядової ради "Укренерго" в 1,37 млн грн

Члени наглядової ради НЕК "Укренерго" щорічно отримуватимуть 1,37 млн грн (до сплати податків) або близько $4 тис. на місяць.

Така норма закріплена в наказі Міністерства енергетики та вугільної промисловості №533 від 25 жовтня 2018 року, текст якого оприлюднено на сайті міністерства.

Крім того, обраний головою ради отримає 20% річного окладу, ще 10% члени ради можуть отримати за участь в роботі комітетів НР.

Членам НР також компенсуються витрати на проїзд, проживання в готелі в періоди засідань ради, отримання віз та інші обґрунтовані витрати.

Підписати трирічні договори з членами НС доручено т.в.о. "Укренерго" Всеволоду Ковальчуку.

Як повідомлялося, до складу НР "Укренерго" увійшли екс-глава представництва ЄБРР в Україні Шевки Аджунер, екс-президент і виконавчий директор Energinet (Данія) Педер Андреасен, виконавчий директор французької Академії технологій, що має досвід роботи в EDF, Elf Aquitaine, Total і комісії з атомної енергії Франції Олів'є Апперт, співзасновник і директор DFC Economics (Італія), який має досвід роботи в операторі магістральних мереж TERNA Rete Elettrica Nazionale і Enel Луїджі де Франциски.

Державу в наглядовій раді НЕК представлятимуть заступник держсекретаря Кабміну Сергій Кушнір, державний секретар Міністерства енергетики та вугільної промисловості Максим Немчинов і радник віце-прем'єра Олександр Поплавський.

Згідно зі статутом компанії, наглядова рада погоджує стратегію її розвитку, річний фінансовий план, контролює фінансово-господарську діяльність, затверджує положення про регулювання діяльності підприємства, приймає рішення про випуск та розміщення цінних паперів (окрім акцій), обирає незалежних і внутрішніх аудиторів і оцінювача майна, формує засади корпоративної та соціальної відповідальності підприємства, а також його антикорупційну політику.

"Укренерго" здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередач, а також централізовану диспетчеризацію роботи ОЕС. НЕК є державним підприємством, що перебуває в управлінні Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА