08:47 30.10.2018

США ввели заборону на роботу з китайським виробником мікрочіпів Fujian Jinhua

1 хв читати
США ввели заборону на роботу з китайським виробником мікрочіпів Fujian Jinhua

Американська влада вперше ввела обмеження проти зарубіжної компанії, яка обвинувачується в США в крадіжці інтелектуальної власності.

Міністерство торгівлі США заборонило в понеділок усім американським компаніям вести бізнес з китайським виробником мікрочіпів Fujian Jinhua Integrated Circuit Company, якого американська Micron Technology обвинуватила в крадіжці технологічних секретів.

Міністерство, йдеться в прес-релізі відомства, вважає, що китайська компанія веде діяльність, яка суперечить інтересам національної безпеки США.

Fujian Jinhua - новий виробник мікрочіпів, який фінансується державою в рамках програми зі створення власної напівпровідникової промисловості. За оцінкою The Wall Street Journal, заборона Мінторгу завдасть значної шкоди компанії, яка багато в чому покладається на американські технології.

Micron судиться з Jinhua в США, обвинувачуючи його в крадіжці своїх секретів. У свою чергу китайський суд наклав тимчасову заборону на продаж в КНР чіпів Micron Technology, включаючи чіпи пам'яті DRAM і NAND. У 2017 фінроці продажі в Китаї забезпечили понад 50% виручки Micron.

Раніше цього року США вживали заходів також проти китайської телекомунікаційної фірми ZTE Corp., обвинувачуючи її в порушенні санкцій проти КНДР і Ірану.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА