14:08 30.10.2018

Президент звернувся до уряду для вирішення невідкладних питань у вугільній галузі - Волинець

2 хв читати
Президент звернувся до уряду для вирішення невідкладних питань у вугільній галузі - Волинець

Голова Незалежної профспілки гірників України (НПГУ) Михайло Волинець повідомив, що президент України Петро Порошенко доручив уряду вирішити невідкладні проблеми вугільної галузі і найближчим часом має намір обговорити решту питань.

"Щойно телефоном обговорили з президентом України Петром Порошенком ситуацію, яка сьогодні склалася у вугільній галузі. Президент повідомив, що він звернувся до уряду щодо розв’язання нагальних питань. Також він запропонував обговорити низку питань, які не вдалося вирішити по телефону, після мого повернення до Києва з Луганщини", - написав М.Волинець на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

Як повідомлялося, гірники Шахти ім. Капустіна вимагають повернути їм борги із заробітної плати, які, за словами М.Волинця, сягають 170 млн грн. Підземний протест шахтарів розпочався 19 жовтня 2018 року.

13 липня Верховна Рада ухвалила рішення виділити державним шахтам додаткові 1,4 млрд грн дотацій для погашення заборгованості із заробітної плати гірникам. Проте, за словами міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика, на 17 жовтня з 1,4 млрд грн передбачених законом коштів на виплату заборгованості гірникам було спрямовано лише 113 млн грн. На той момент міністр повідомляв, що проблема полягає у відсутності коштів, і відомство спільно з Міністерством фінансів шукає шляхи рішення.

29 жовтня М.Волинець повідомив, що на 11-й день протесту під землею один із гірників захворів на пневмонію, відповідно до чого було ухвалено рішення підняти його на поверхню. Таким чином, за його словами, страйк 29 жовтня продовжують 14 гірників шахти ім. Капустіна.

Крім того, за інформацією П.Лисянського, на поверхні біля адміністративно-побутового комбінату шахти, протестують ще 56 шахтарів.

30 жовтня уповноважений Верховної Ради з прав людини в Луганській і Донецькій областях Павло Лисянський спустився в шахту до гірників-протестувальників Шахти ім. Капустіна держпідприємства "Лисичанськвугілля" разом із чиновниками і представниками Незалежної профспілки гірників України.

П.Лисянський також повідомив про 15 гірників, що протестують, хоча днем раніше з'явилася інформація про госпіталізацію одного з них, після чого їх залишилося 14. Також, за словами представника омбудсмена, до них приєднався народний депутат Сергій Каплін. "Гірників, що протестують, залишається 15 і народний депутат України Сергій Каплін", - написав представник омбудсмена.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА