15:49 30.10.2018

"Шлюмберже сервісез Україна" надасть "Укргазвидобуванню" послуги колтюбингу на $92 млн

2 хв читати
"Шлюмберже сервісез Україна" надасть "Укргазвидобуванню" послуги колтюбингу на $92 млн

ТОВ "Шлюмберже сервісез Україна" надасть АТ "Укргазвидобування" (УГВ) послуги колтюбінгу, зокрема, високотехнологічні сервісні послуги з використанням колтюбингових установок та інженерний супровід, на $92 млн.

Згідно з повідомленням НАК "Нафтогаз України", відповідний контракт, виконання якого розраховане на три наступні роки, було підписано з "Шлюмберже сервісез Україна" в жовтні 2018 року. Одну колтюбингову установка вже доправили до України і наразі вона готова до використання на свердловинах УГВ.

"За допомогою високоефективних колтюбингових послуг та інших технологій Schlumberger "Укргазвидобування" розраховує підвищити власний технологічний рівень і збільшити видобуток вуглеводнів", - зазначено в повідомленні.

Крім того, "Нафтогаз" і УГВ мають намір посилити стратегічне технологічне співробітництво з ТОВ "Шлюмберже сервісез Україна" в сфері буріння, гідророзриву пласта, гідравлічної інтенсифікації видобутку, розробки і 3D моделювання, а також постачання обладнання і програмного забезпечення. Компанії вже підписали відповідний меморандум про взаєморозуміння.

У НАК стверджують, що співпраця з "Шлюмберже сервісез Україна" надасть можливість УГВ отримати доступ до високотехнологічних рішень, необхідних для досягнення цілей стратегії 20/20, що передбачає нарощування видобутку газу з 14,5 млрд куб. м у 2015-2016 рр. до 16,5 млрд куб. м у 2018 році, 18,3 млрд куб. м - у 2019 році, 20,1 млрд куб. м - у 2020 році.

"Укргазвидобування", 100% акцій якого належить НАК "Нафтогаз України", є найбільшою газодобувної компанією країни, що забезпечує близько 75% загального видобутку газу.

Колтюбинг - технологія буріння пов'язана з використанням установок з гнучкими безперервними насосно-компресорними трубками для проведення робіт з освоєння і капітального ремонту нафтових і газових свердловин.

Schlumberger є найбільшим в світі постачальником технологій геологічного моделювання, буріння, видобутку і переробки для нафтогазової галузі. Компанія працює більш ніж в 85 країнах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА