18:18 30.10.2018

ІТ-індустрія в 2018 р. сплатить близько 10 млрд грн податків

2 хв читати
ІТ-індустрія в 2018 р. сплатить близько 10 млрд грн податків

ІТ-індустрія України в 2018 році сплатить 9-10 млрд грн податків.

Такі дані наведено в результатах дослідження експертів Асоціації IT Ukraine та Офісу ефективного регулювання (BRDO).

"За перше півріччя 2018 року сума внесених українською ІТ-індустрією податків зросла на 30,1% і становила близько 5 млрд грн. Ми прогнозуємо, що до кінця року вона становитиме 9-10 млрд грн, які підуть як до місцевого бюджету, так і бюджету країни", - наведено в повідомленні на сайті асоціації слова президента IT Ukraine, керуючого директора GlobalLogic в Україні Ігоря Бєди.

В IT Ukraine також зазначають, що, за даними Державної фіскальної служби (ДФС), сума сплачених ІТ-компаніями податків у 2014-2017 роках щорічно зростала в середньому на 27% і сягнула 4,1 млрд грн. У 2018 році ця тенденція зберігається.

Значна кількість ІТ-спеціалістів співпрацює з компаніями за контрактом як фізичні особи-підприємці і самостійно сплачує єдиний податок. Обсяг його надходжень, за даними ДФС, становив 3,2 млрд грн у 2017 році.

Згідно з проведеним у рамках дослідження опитуванням, оплата послуг спеціалістів - це 80-85% витрат компаній.

Крім того, стрімко зростає значущість ІТ-послуг у структурі українського експорту.

"За результатами першого півріччя 2018 року ІТ-послуги обігнали трубопровідний транспорт і стали другою найбільшою галуззю з експорту послуг − понад 20% усіх послуг, що експортувалися", - констатується в повідомленні.

Згідно з опитуванням компаній, доходи вітчизняного ІТ-бізнесу переважно мають іноземне походження - українські розробники співпрацюють із США, Великою Британією, Німеччиною, Канадою, Ізраїлем, Швецією та Швейцарією.

"За збереження поточних умов темпи зростання ІТ-галузі найближчими роками становитимуть 20-25%. Але потенціал України у сфері ІТ-продуктів та послуг значно більший... Зростання галузі на 25-30% можливе в найближчій перспективі, якщо уряд та держава загалом сфокусуються на пріоритетних галузях та почнуть комплексно вирішувати нагальні проблеми", - наведено у звіті IT Ukraine слова керівника Epam Ukraine Юрія Антонюка.

Він зазначив, що нагальними проблемами ІТ-бізнесу в Україні є: працевлаштування іноземців, розвиток людського капіталу та освіти, скасування застарілих законодавчих бар'єрів, розвиток екосистеми та створення технологічних парків.

Асоціація IT Ukraine - спільнота сервісних ІТ-компаній, які провадять свою діяльність на території України. Заснована в 2004 році та є платформою для відкритого діалогу між представниками індустрії інформаційних технологій та органами державної влади.

Офіс ефективного регулювання - незалежний експертно-аналітичний центр, створений з ініціативи Міністерства економічного розвитку і торгівлі України та західних партнерів. Фінансується Європейським Союзом у рамках проекту FORBIZ та Ініціативи EU4Business.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

Шмигаль обговорив з президентом Світового банку ситуацію в енергетичному секторі України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА