13:42 31.10.2018

Рахункова палата планує в 2019 р. провести аудит "Укрзалізниці

2 хв читати
Рахункова палата планує в 2019 р. провести аудит "Укрзалізниці

Рахункова палата планує в 2019 році провести аудит ПАТ "Укрзалізниця" з питань цінової політики і закупівельних цін, зазначається в повідомленні Рахункової палати.

"Рахункова палата отримала листа від міністра інфраструктури Володимира Омеляна з проханням провести аудит "Укрзалізниці". Постійна критика на адресу товариства не залишилася без уваги міністра і він також зацікавлений в об'єктивній оцінці ефективності або неефективності роботи" Укрзалізниці", - процитовано в повідомленні головау Рахункової палати Валерія Пацкана.

Зокрема, Мінінфраструктури просить провести аудит ефективності управління "Укрзалізницею" майном державної власності, ззаначаючи, що це може мати фінансові наслідки для державного бюджету. Крім цього, в міністерстві також зазначають, що "Укрзалізниця" не в повному обсязі забезпечує перевезення як сировини, так і готової продукції вантажовідправників.

В.Пацкан зазначив, що останнім часом виникає дуже багато питань і зауважень до роботи залізниці, зокрема щодо цінової політики, якості обслуговування, необгрунтовано-високих закупівельних цін.

"Закупівля вугілля за завищеними цінами, значні витрати на SMM-послуги, захмарні суми на сувенірну продукцію. У Рахунковій палаті, після поновлення її складу, вже порушувалося питання про необхідність проведення аудиту в "Укрзалізниці", - зазначив В.Пацкан.

За його словами, з огляду на те, що нинішній план аудитів вже затверджено і до кінця року залишається мало часу, обговорюється можливість перевірки "Укрзалізниці" в наступному році.

Як повідомлялося, "Укрзалізниця" пропонує запровадити механізм компенсації перевізникам витрат як альтернативу закриттю малодіяльних станцій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА