14:33 31.10.2018

Влада Києва закликає жителів будинків на Харківському шосе дотримуватися запропонованого плану заходів щодо вирішення проблеми їхнього ЖК

3 хв читати
Влада Києва закликає жителів будинків на Харківському шосе дотримуватися запропонованого плану заходів щодо вирішення проблеми їхнього ЖК

Влада Києва закликає жителів житлового комплексу "Мега-Сіті" (MegaCity) на вул.Харьковское шосе, 19 і 19-А, які вранці в середу перекрили автошлях, визначити ініціативну групу і дотримуватися плану дій з погашення боргу за електроенергію і виконання технічних умов їхнього об'єкта.

"Місто закликає жителів визначитися з єдиним центром прийняття рішень, консолідувати зусилля ініціативних груп всередині житлового комплексу, виконати технічні умови, без яких неможливе стабільне електропостачання будівлі", - зазначено в повідомленні прес-служби Київської міської державної адміністрації (КМДА) в середу.

Влада столиці зазначає, що ці будинки належать до групи проблемних житлових комплексів, зведених підприємствами Анатолія Войцеховського. У цих будинках не виконані технічні умови, зокрема щодо необхідної електропотужності для будинку, і об'єкти отримують електроенергію за тимчасовими договорами.

"ТОВ" Дом-Сервіс 19 ", що здійснює обслуговування будинків, починаючи з жовтня 2016 року, не платить за спожиті послуги вчасно і в повному обсязі. На сьогодні сума накопиченого боргу становить понад 2 млн грн за вже спожиту електроенергію", - нагадали в КМДА.

Влада столиці нагадує, що 23 жовтня 2018 року відбулася нарада за участю представників КМДА та керівників ОСББ ЖК "Мега-Сіті". Представникам ініціативних груп мешканців було запропоновано алгоритм вирішення проблеми, що надає можливість виконати технічні умови і укласти договір про приєднання до електричних мереж за постійною схемою живлення, але досі умови цих домовленостей жителі не виконали.

"Міська влада готова і надалі робити все в межах повноважень задля вирішення цієї складної ситуації, що виникла з вини забудовника, щоб забезпечити людей необхідними комунальними послугами. Однак місто закликає жителів дійти згоди всередині ініціативних груп, дотримуватися запропонованого алгоритму дій, що надасть можливість виконати технічні умови, погасити борг і забезпечити повноцінне та безпечне функціонування житлового комплексу", - наголошується в повідомленні.

Раніше в цей день мешканці житлового комплексу "Мега-Сіті" (MegaCity) перекрили рух транспорту Харківським шосе в Києві через відсутній в їхніх будинках електрики.

Кілька десятків людей розташувалися на проїжджій частині на перетині Харківського шосе і вулиці Привокзальної та перекрили рух автомобільного транспорту. Вони принесли кілька автомобільних покришок.

Жителі ЖК "Мега-Сіті" протестують через те, що 30 жовтня в житловому комплексі відключили електрику.

ПрАТ "ДТЕК Київські електромережі" повідомило, що з 30 жовтня два житлових будинки за адресами вул. Харківське шосе, 19 і 19-А, залишилися без електропостачання. Будинки обслуговує ТОВ "Дім-Сервіс 19", яке накопичило заборгованість у сумі понад 2 млн грн перед "ДТЕК Київські електромережі" за спожиту електроенергію.

Через акцію протесту співробітники поліції перекрили рух для автомобільного та громадського транспорту, рух трамваїв не припинявся.

Раніше Київська міськдержадміністрація повідомляла про те, що після перекриття протестувальниками Харківського шосе тимчасово заблоковано рух автобусів маршрутів №№ 42, 51, 45, 63, 115.

Перекриття шосе через відключення електроенергії вже відбувалося в серпні 2017 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА