16:07 31.10.2018

Генпрокуратура закрила кримінальне провадження стосовно мережі АЗС "ОККО"

2 хв читати
Генпрокуратура закрила кримінальне провадження стосовно мережі АЗС "ОККО"

 Генеральна прокуратура України 25 жовтня закрила кримінальне провадження стосовно ПАТ "Концерн "Галнафтогаз" (мережа АЗС "ОККО") за ст. 110-2 (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни влади чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України).

Згідно з прес-релізом компанії, кримінальне провадження, ініційоване Службою безпеки України 17 травня 2018 року, було закрито через відсутність складу правопорушення.

Після проведення СБУ 21 серпня обшуків у київському та львівському офісах "Концерну "Галнафтогаз" ПАТ звернулося до органів процесуального нагляду з проханням здійснити перевірку законності дій працівників СБУ та наявності підстав для відкриття кримінального провадження.

"Крім того, на підставі відповідних скарг товариства, в судовому порядку було встановлено, що під час проведення вищезгаданих обшуків слідчі СБУ неправомірно вилучили окреме майно, і слідчих СБУ зобов'язали повернути це майно (що і було виконано)", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, СБУ 21 серпня здійснила обшуки в київському та львівському офісах ПАТ "Концерн "Галнафтогаз" за рішенням суду у рамках кримінального провадження за ст. 110-2. Після обшуків президент і мажоритарний акціонер товариства Віталій Антонов заявив, що компанія з 2014 року не працює на тимчасово окупованих територіях і жодних контрактів із т.зв. ДНР, ЛНР не має. При цьому АЗС у Криму було передано в оренду.

OKKO Group - всеукраїнський холдинг, флагманом якого є мережа АЗК "ОККО" ("Концерн "Галнафтогаз"). До складу OKKO Group входить понад десять різнопрофільних бізнесів у сфері виробництва, торгівлі, будівництва, страхових, сервісних та інших послуг.

Акціонерами та інституціональними інвесторами компаній холдингу є Європейський банк реконструкції і розвитку, GoldmanSachs, Horizon Capital, Renaissance Capital, Genesis AssetManagers, LLP та інші.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА