17:27 31.10.2018

Порошенко виступає за залучення представників бізнесу до переговорів із пошуку моделі податку на виведений капітал

2 хв читати
Порошенко виступає за залучення представників бізнесу до переговорів із пошуку моделі податку на виведений капітал

Президент України Петро Порошенко ініціює залучення представників бізнесу до переговорів із пошуку моделі запровадження податку на виведений капітал (ПнВК).

"Мені повідомили, що представники бізнесу, представники асоціацій вийшли з ініціативою, щоб їхні представники були залучені і в процеси переговорів із міжнародними організаціями, і в обговорення цього питання на комітеті, і до участі в круглих столах, щоб донести аргументацію. Водночас переконати, що фіскальних втрат не буде", - сказав він на зустрічі з бізнесом у Києві в середу.

"Тому у мене буде прохання... залучити тих активістів, представників бізнесу, щоб вони могли брати участь у цій дискусії", - зазначив президент, звертаючись до в. о. міністра фінансів Оксані Маркарової, міністра юстиції Павла Петренка, голови профільного парламентського комітету Ніні Южаніної, а також першого віце-прем'єр-міністра - міністра економрозвитку Степана Кубіва.

Він наголосив, що одним із ключових завдань є визначення "певної моделі" запровадження такого податку.

П.Порошенко також закликав міжнародні компанії не боятися підвищення податків в Україні. "Якщо кілька міжнародних компаній, які бояться, що їм доведеться більше платити. Не бійтеся сплачувати податки. І все буде добре", - сказав глава держави.

"І не вмовляйте лише українців сплачувати податки, оскільки це нечесно. І цього я зробити не дозволю. Податки мають платити всі", - додав П.Порошенко.

Як зазначила виконавчий директор Спілки українських підприємців (СУП) Катерина Глазкова, бізнес підтримує ідею авансового внеску податку на виведений капітал.

"Ми також наполягаємо на тій редакції законопроекту, яка затверджена вами і подана до парламенту", - наголосила вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА