17:42 31.10.2018

Запасів вугілля на Луганській ТЕС залишилося лише на чотири доби роботи через блокування РФ його доставки

2 хв читати
Запасів вугілля на Луганській ТЕС залишилося лише на чотири доби роботи через блокування РФ його доставки

Запаси вугілля на Луганській ТЕС ("ДТЕК СхідЕнерго") становлять 7 тис. тонн, цього вистачить лише на чотири доби роботи, повідомила прес-служба "ДТЕК".

У компанії нагадують, що Луганська ТЕС працює у відокремленому "острові", є єдиним виробником електроенергії в області, від якого залежить наявність світла і тепла в будинках 1 млн споживачів.

Постачання вугілля на ТЕС із квітня 2017 року здійснювалися з активу "ДТЕК" у РФ - шахтоуправління "Обухівська" (Ростовська обл.), оскільки станція може отримувати вугілля залізницею лише з російської території. Залізничних під'їздів до Луганської ТЕС контрольованою українською владою територією немає. Із жовтня поточного року Російська залізниця не підтверджує відвантаження вугілля на адресу Луганської ТЕС через невидачу квот на постачання вугілля.

Станом на полудень 31 жовтня Луганська ТЕС працювала двома енергоблоками і несла навантаження в 270 МВт. Для економії палива станція має перейти на роботу одним енергоблоком, і з 10 жовтня подає відповідні заявки, водночас НЕК "Укренерго" дає команду на роботу станції двома блоками, через що паливо витрачається швидше.

У прес-службі зазначають, що на сьогодні з об'єднаної енергосистеми України ланцюжком повітряних ліній 110 кВ можна забезпечити для області лише 60 МВт. У разі зупинення Луганської ТЕС на контрольованій території Луганської області виникне дефіцит потужності у 180-220 МВт.

"ДТЕК Енерго" перебуває в постійному діалозі з Луганською військово-цивільною адміністрацією, НЕК "Укренерго", Міністерством енергетики та вугільної промисловості України, Міністерством з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України щодо вирішення проблеми постачання вугілля на Луганську ТЕС, але поки що проблема із забезпеченням станції паливом залишається невирішеною", - зазначають у компанії.

"ДТЕК Енерго" - операційна компанія, що відповідає за видобуток вугілля, генерацію та дистрибуцію електроенергії в структурі холдингу "ДТЕК".

"ДТЕК" створено в 2005 році для управління енергетичними активами групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ, Донецьк) Ріната Ахметова. Холдингу делеговано функції зі стратегічного управління підприємствами групи, що становлять вертикально інтегрований ланцюжок із видобутку та збагачення вугілля, виробництва та реалізації електроенергії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вирішити проблеми на українсько-польському кордоні допоможе спільний митний контроль - Верещук

"Укрнафта" отримала 138 тонн добового дебіту нафти після інтенсифікації видобутку на одному з західних родовищ

Посівна-2024 випереджає на 8,3% минулорічну - посіяно 476,7 тис. га ярих

РФ останніми атаками вибила 10-12% наявної в березні потужності генерації е/е - директор ЦДЕ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА