20:18 31.10.2018

НБУ встановив початкове мінімальне обов'язкове значення LCR на рівні 80%

2 хв читати
НБУ встановив початкове мінімальне обов'язкове значення LCR на рівні 80%

Національний банк України (НБУ) затвердив упровадження з 1 грудня обов'язкового нормативу ліквідності - коефіцієнта покриття ліквідності (LCR), повідомляється на веб-сайті Нацбанку.

Відповідне рішення затверджено постановою правління "Про внесення змін до інструкції про порядок регулювання діяльності банків в Україні" №114 та рішенням №732-рш про внесення змін до "Методики розрахунку коефіцієнта покриття ліквідністю (LCR)". Документи набувають чинності 1 грудня 2018 року.

Початкове мінімальне значення нормативу LCR встановлено на рівні 80%. Потім воно поетапно підвищуватиметься відповідно до такого графіка: з 1 червня 2019 року - до 90%, з 1 грудня 2019 року - до 100%.

Банки будуть зобов'язані розраховувати LCR щодня, починаючи з 1 грудня 2018 року. Значення нормативів LCR визначатиметься як 30-денна середньоарифметична змінна величина. Отже, першою звітною датою для нормативів LCR визначено 31 грудня 2018 року.

Норматив LCR встановлено за всіма валютами, а також окремо за групою іноземних валют. Банки також розраховуватимуть коефіцієнт LCR у гривні, однак Національний банк не визначає його обов'язкове мінімальне значення.

"Рішення правління враховує підсумки проведення тестових розрахунків LCR, які проводилися з 1 червня 2018 року. Крім того, до уваги було взято пропозиції банків, висловлені під час низки зустрічей фахівців НБУ з представниками банківської спільноти. У свою чергу розроблений НБУ графік дасть змогу банкам у комфортному режимі завершити підготовку до роботи в умовах нових вимог до ліквідності", - зазначено в повідомленні.

Із січня 2019 року Нацбанк розпочне публікацію інформації про виконання LCR у розрізі банків так само, як сьогодні публікуються дані про виконання банками інших нормативів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

"Інтерпайп" намагається вирішити дефіцит кадрів за рахунок покращення соцпакету й навчання

Госпсуд затвердив план досудової санації "Ельдорадо" (оновлено)

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА