10:50 01.11.2018

Росія запровадила санкції проти публічних українських компаній: Ferrexpo, МХП, Kernel (список)

1 хв читати
Росія запровадила санкції проти публічних українських компаній: Ferrexpo, МХП, Kernel (список)

Санкції, введені урядом РФ щодо ряду юросіб на виконання указу президента "Про застосування спеціальних економічних заходів у зв'язку з недружніми діями України щодо громадян і юридичних осіб РФ", торкнулися і кілька публічних компаній.

Зокрема, під обмеження підпали найбільший агрохолдинг "Миронівський хлібопродукт", виробник соняшникової олії Kernel Holding, залізорудна група Ferrexpo (власник Полтавського, Єристівського, Беланівського ГЗК).

Акції "Миронівського хлібопродукту" і Ferrexpo торгуються на Лондонській фондовій біржі, Kernel - на Варшавській. Усі три компанії залучають кошти із зовнішнього ринку і мають в обігу громадянський обов'язок - доларові єврооблігації.

Також під санкції підпали Харківський тракторний завод, Укрхіменерго, Покровський ГЗК, концерн "Галнафтогаз", "Криворізький залізорудний комбінат", Східний ГЗК, "Дніпроазот", "Запоріжкокс", Марганецький ГЗК, "Об'єднана гірничо-хімічна компанія", "Рівнеазот", "Сумихімпром", Укрспирт, Укрхіменерго, Укргаз-Енерго, "Банк Кредит Дніпро", АвтоКрАЗ та інші компанії.

Стосовно юридичних і фізичних осіб, які потрапили до списку, і підконтрольних їм організацій застосовується блокування безготівкових грошових коштів, цінних паперів і майна на території РФ та заборони на виведення капіталу за межі Росії.

При цьому Мінфін РФ отримав право надавати тимчасові дозволи на проведення певних операцій щодо юросіб, до яких застосовуються спеціальні економічні заходи.

Повний список фізосіб і підприємств, які підпали під санкції, розміщено за адресою https://drive.google.com/file/d/1IN7SzDDXE2D2aSF6Ot-vguYcTMuYY0a3/view

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА