11:31 01.11.2018

Санкції РФ ніяк не позначаться на діяльності компанії МХП

2 хв читати
Санкції РФ ніяк не позначаться на діяльності компанії МХП

Санкції, введені постановою уряду РФ від 1 листопада 2018 року, щодо агрохолдингу "Миронівський хлібопродукт" (МХП), не позначаться на діяльності компанії.

"Ми не постачаємо свою продукцію до РФ і нічого не купуємо. Рішення про введення санкцій ніяк не позначиться на діяльності нашої компанії", - повідомили в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі агрохолдингу.

Як повідомлялося, прем'єр РФ Дмитро Медведєв підписав постанову про введення спеціальних економічних заходів щодо фізичних і юридичних осіб України.

Санкції поширюватимуть на 322 фізичних осіб та 68 юридичних осіб.

Зокрема, під обмеження підпали найбільший виробник курятини в Україні агрохолдинг "Миронівський хлібопродукт", засновник і мажоритарний акціонер МХП Юрій Косюк, виробник і експортер соняшникової олії Kernel Holding, голова ради директорів "Кернел" Андрій Веревський і ін.

"Миронівський хлібопродукт" є найбільшим виробником курятини в Україні. Займається також виробництвом зернових, соняшникової олії, продуктів м'ясопереробки. На європейський ринок МХП постачає охолоджені напівтуші курей, які переробляються, зокрема, на його підприємствах у Нідерландах і Словаччині. Земельний банк агрохолдингу станом на кінець 2017 року становив близько 370 тис. га.

Чистий прибуток МХП у 2017 році зріс у 3,3 рази - до $230 млн порівняно з 2016 роком, виторг - на 13,4%, до $1,288 млрд. За перше півріччя 2018 року чистий прибуток МХП скоротився на 10% - до $190 млн порівняно з аналогічним періодом 2017 року, виторг зріс на 16% - до $694 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА