12:43 01.11.2018

"АвтоКрАЗ", його директор і власник потрапили під санкції Росії

2 хв читати
"АвтоКрАЗ", його директор і власник потрапили під санкції Росії

ПрАТ "АвтоКрАЗ" (Кременчук Полтавської обл.), єдиний в Україні виробник великовантажних автомобілів, увійшов до списку юридичних осіб, стосовно яких уряд РФ у четвер упровадив санкції.

Відповідну постанову розміщено на сайті Кабінету міністрів Росії.

До списку також увійшли ТОВ "Зовнішньоторговельна фірма "КрАЗ".

Крім того, в санкційному списку опинилися генеральний директор ПрАТ "АвтоКрАЗ" Роман Черняк і бізнесмен Костянтин Жеваго, до фінансово-промислової групи якого входить "АвтоКрАЗ".

До списку юридичних осіб внесено також Харківський тракторний завод, а власник групи DCH, до якої входить ХТЗ, Олександр Ярославський - у списку фізичних осіб, на яких поширюються санкції.

Як повідомлялося, до юридичних і фізичних осіб, що потрапили до списку, й підконтрольних їм організацій застосовується блокування безготівкових грошових коштів, цінних паперів і майна на території РФ та заборона на виведення капіталу за межі Росії.

ПрАТ "АвтоКрАЗ" - відомий на світовому ринку український виробник вантажної техніки, випускає 33 базові моделі, понад 260 модифікацій і комплектацій автомобільної техніки "КрАЗ", зокрема в інтересах ЗС України.

ХТЗ, яким володіє група DCH, - найбільший в Україні виробник сільськогосподарської техніки, в 2016 році вимушено простоював, а у лютому 2017 році відновив роботу, розраховуючи вийти на виробництво 150 тракторів на місяць.

Загалом за 2017 рік було випущено 794 трактори, а цього року завод поки що не оголошував даних про виробництво, але повідомив про збільшення продажу продукції в Україні на 40%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА